Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Convenant Reddingsbrigades
 

 

Convenant Reddingsbrigades Veiligheidsregio Brabant Noord ondertekend


Woensdagavond 19 december 2012 ondertekenden 6 reddingsbrigades en de koepelorganisatie Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigade (RVR) Brabant Noord’. Het convenant zorgt ervoor dat de reddingsbrigades en de koepel nauwer gaan samenwerken en als één regionale gesprekspartner kunnen gaan optreden voor de veiligheidsregio Brabant Noord.
Het convenant werd ondertekend door de voorzitters van de reddingsbrigades uit Boxtel, Mill, ’s-Hertogenbosch, Oss, Uden en Veghel en de directeur van Reddingsbrigade Nederland (KNBRD).

Het is de bedoeling dat in 2015 in iedere veiligheidsregio een convenant is getekend. Hierover zijn afspraken gemaakt met het ministerie van Veiligheid en Justitie, dat de vorming van deze samenwerkingsverbanden ook financieel ondersteunt. Inmiddels is er in alle veiligheidsregio’s al sprake van initiatieven tot implementatie en Brabant Noord is de 3e veiligheidsregio waarin een ondertekend convenant tot stand is gekomen.

Algemene Informatie Reddingsbrigade Nederland
De statutaire naam van Reddingsbrigade Nederland is: Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen, KNBRD. Deze is opgericht in 1917. Reddingsbrigade Nederland is de landelijke vereniging van 175 aangesloten reddingsbrigades in Nederland. Reddingsbrigade Nederland heeft circa 25.000 leden, waarvan 5.000 actieve vrijwilligers in verschillende vormen van opleiding, hulpverlening en sport. Het beschikt over een professioneel ondersteunend bureau in IJmuiden. Zij heeft als missie het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Dit gebeurt door het opleiden van jong en oud in zwemmend en varend redden. Op zee en in recreatiegebieden voerde de Reddingsbrigade in de zomer van 2012 12.674 geregistreerde hulpverleningsacties uit, waarvan zo’n 270 reddingen uit een levensbedreigende situatie. Bij overstromingen kan de reddingsbrigade worden ingezet voor evacuatie en hulpverlening. Zij heeft daarvoor de beschikking over de Nationale Reddingsvloot, die bestaat uit ruim 90 vaartuigen en 1.700 opgeleide en geoefende specialisten, verspreid over het land.

Ook doet de Reddingsbrigade aan de (top)sport Life Saving, waarbij onderdelen van het reddingswerk in sportvorm worden beoefend, zowel in het zwembad als op het strand en in zee. Nederland behoort in deze sport tot de top tien van de wereld. Reddingsbrigade Nederland is aangesloten bij NOC*NSF, het Oranje Kruis en de wereld-reddingsbrigade organisatie International Life Saving (ILS) en de Europese afdeling ILS Europe. De sport Life Saving is erkend door het IOC en heeft een Olympische nominatie. Reddingsbrigade Nederland is partner in het Olympisch Plan 2028 van NOC*NSF.

Reddingsbrigade Nederland heeft met Interpolis een partnership om nog meer ongelukken op en rond het water te voorkomen en het belang van de reddingsbrigades nog meer onder de aandacht te brengen.

Voor meer informatie over Reddingsbrigade Nederland, zie www.reddingsbrigade.nl.

Auteur Elske Hoving
Meer reddingsbrigade nieuws >>>>


19-12-2012
 
 
Convenant Reddingsbrigade
 
 
  

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)