Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

RC Ducks lukt net niet om van Maastricht te winnen
 

 

RC Ducks lukt net niet om van Maastricht te winnen

In de uitwedstrijd tegen Maastricht was Ducks zondag 7 april gebrandt om revanche te nemen voor de claim nederlaag in de thuiswestrijd. Dit lukte net niet, de Limburgers wonnen nipt met 28 – 24.  De beginfase was voor Ducks, met haar ervaren voorwaartse werd Maastricht terug gedrongen.  Een penaltykick op de palen ging net langs. De eerste serieuze aanval van de thuisploeg was gelijk kassa: 7 – 0. 

De strijd werd steeds grimmiger en vooral in de scrum werden stevige duels uitgevochten. De rust ging in met 7 -0, dit was voor Ducks te overzien. Minder was dat het met 13 spelers verder moest: Max van der Vleuten en Ad Schalkx moesten geblesseerd het veld verlaten.  Ducks kreeg toch weer moraal. Na een lange solo van Bas Steenbeeke werd Wout van de Sande aangespeeld en hij kon de Duckstry scoren: 7 – 5. Vervolgens kreeg Ducks problemen met een snelle Limburger en dat een paar plaatsen niet waren bezet. Dit koste 2 tegentries: 21 – 5.  Er kwam weer hoop toen Wout van de Sande na aangeven van Perry van de Steen weer een try kon scoren. Rene Vorstenbosch benutte de conversie: 21 -12.   Ducks voerde de druk op en Maastricht werd zenuwachtig.  Helemaal toen Ducks een 5 meter line-out omzette in een rolling maul met Eric van Rijn en Luc Zweerts als gangmakers. Erik van den Boer drukte de try en bracht de stand op 21 – 17. Ducks wilde meer. Echter liet zich toch nog een keer verrassen door de snelle center van Maraboes Maastricht:   28 -17.  Ducks perste er nog een slotoffensief uit.  Een vrije bal op de instormende Vorstenbosch werd door de goed meegelopen Wout van de Sande omgezet in een try voor Ducks. De jeugdinternational scoorde zijn 3de try.  Het was niet genoeg om een 28 – 24 nederlaag te voorkomen.

Uitslagen  zondag  7 april:        
Junioren:  Eemland    - Ducks    0 -36
Colts:   Ducks   - Eemland  53 – 26
Senioren:   Maastricht - Ducks   28 – 24
         
Programma:        
Woensdag  10 april:   Ducks - Betuwe  Bemmel   20.00
zaterdag 13 april:     toernooi in Roosendaal   10.30
Turven:           
Benjamins/Mini:      toernooi Middelburg 10.30
Cubs:   Ducks  - Octopus/Vets 10.00
Zondag 14 april:        
Colts:    Ducks - HRC    13.00

                     

Meer RC Ducks nieuws >>>>


07-04-2013
 
 
Maastricht - RC Ducks
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)