Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

RC Ducks - Tovaal Goes
 

 

Rugbyérs RC Ducks behalen overwinning op Tovaal Goes


De rugbyérs van Ducks grepen de thuiswedstrijd tegen Tovaal Goes aan om eindelijk weer eens een overwinning te behalen.  Deze was ook hard nodig om nog kans te maken om degradatie te voorkomen.  Na een verbeten strijd eindigde de wedstrijd met een 24 – 5 overwinning voor de mannen uit Boxtel.

Sinds enige tijd heeft Ducks een samenwerkingsverband met Oysters Oisterwijk.  Hierdoor waren 5 Oysters beschikbaar om Ducks te ondersteunen, dit betekende tevens de luxe van 5 wissels. De inbreng van nr. 8  Luc Zweerts was ook van toegevoegde waarde. Het eerste kwartier waren de teams goed aan elkaar gewaagd en verliep het spel via de voorwaartse en het middenveld. Dat voor Ducks de mogelijkheden in de lijn lagen bleek al snel. De eerste de beste goede lijnaanval werd gelijk omgezet in een try voor Ducks. Center Bas Steenbeeke werd gelanceerd en was niet meer af te stoppen.  Captain Michiel Driessen benutte de conversie en zorgde daarmee voor een 7 – 0 voorsprong voor de thuisclub. Niet lang hierna werd winger Celes van Zuijlen op maat bediend, hij gooide er een versnelling uit en gaf  de Zeeuwen het nakijken: 10 – 0.

Na rust poogde Goes meer via haar lijn te spelen. Door het goede spel van de eerste rij van Ducks en het sterke verdedigen van de flankers Max van der Vleuten en Rick Vorstenbosch zagen ze in dat het via de voorwaartse niet ging lukken. Het lijnspel van Tovaal gaf meer aanvallende dreiging en Ducks moest regelmatig volle bak verdedigen. Het gaf wel weer mogelijkheden om te counteren. In een van deze counters wist wederom Celes van Zuijlen 3 verdedigers van zich af te schudden en de 3de Ducks try voor zijn rekening te nemen. Hiermee stelde hij de Boxtelse overwinning veilig,  en kroonde hij zich tot man off the match.  In de resterende tijd ging Ducks op zoek naar de 4de try, voor het gewenste extra competitiebonuspunt (overwinning is 4 punten en een overwinning met 4 tries is 5 punten). 
Dit toetje bewaarde Ducks voor de laatste minuut. Het kreeg een scrum op 10 meter van de Tovaal try lijn.  De scrum werd gewonnen, scrum half Rick van Lingen dreigde naar links maar speelde rechts de inlopende Koen Hielkema aan.  Deze brak door de Zeeuwse verdediging en bepaalde de eindstand op 24 – 5.

Door dit resultaat heeft Ducks de laatste plaats verlaten. Deze wordt nu ingenomen door The Elephants uit Eindhoven. Dit is nu net de tegenstander van komende zondag, bij een overwinning maakt Ducks een goede slag om in ieder geval nacompetitie af te dwingen. Het was toch een goede dag voor Ducks. Behalve de senioren wonnen ook de Cubs (13,14jr.) en de junioren (15,16 jr.) hun wedstrijd.  Zij gaan beiden ongeslagen op kop in hun competitie.

Uitslagen zaterdag 2 maart:
Cubs Octopus/Vets - Ducks 12 – 57
Junioren Waterland    Ducks  5 – 12
         
Zondag 3 maart
Senioren Ducks   Tovaal Goes 24 – 5
         
Programma zaterdag 9 maart:
Mini’s; Toernooi voorronden  NK  bij URC  Utecht. 11.00
Cubs Ducks    Tilburg/RCE    11.00
Junioren Ducks   Tilburg/RCE 12.00
         
Zondag 10 maart:
Colts Ducks   ARC  Amstelveen 13.00
Senioren Elephants    Ducks  13.00

Meer RC Ducks nieuws >>>>


03-03-2013
 
 
RC Ducks - Tovaal Goes
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)