Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Wout van de Sande naar de EK in Frankrijk.
 

 

Wout van de Sande met Jong Oranje rugby naar de EK in Frankrijk.


Wout van de Sande (17 jaar) uit Liempde speelt 10 jaar rugby bij RC Ducks in Boxtel.  Hij heeft zich ontwikkeld tot een rugby’er met talent. Daarom gaat hij de laatste week van maart met Jong Oranje (onder 18, geboren 1995) mee naar Frankrijk om er deel te nemen aan de EK in Grenoble, Frankrijk.
Wout was 7 toen hij begon met rugby. Aanvankelijk was voetbal bij het Liempdse DVG zijn eerste sport en deed hij er rugby bij.  Toen hij 12 was ruilde hij het scoren in de spits bij DVG in voor het scoren van tries bij Ducks Boxtel. Omdat Wout fysiek zijn mannetje staat en over de juiste rugbymentaliteit beschikt wordt hij al snel toegelaten voor de districtstrainingen. Hier trainen de betere spelers van Zuid Nederland volgens een bepaald programma regelmatig een weekend met elkaar. Van hieruit volgt er op het einde van het seizoen een eindtoernooi op het rugbycentrum in Amsterdam. Hier worden de spelers gescout voor de nationale jeugd selecties. In mei vorig jaar werd Wout gekozen voor de voorselectie van Jong Oranje.  Om met 40 spelers een trainingstraject in te gaan van bijna een jaar en waarvan er uiteindelijk er 25 mee mogen naar het EK eindtoernooi. Wout heeft het dus voor elkaar gekregen om bij deze 25 te zitten.

Omdat Wout behoorlijk snel en beweeglijk was werd hij in de lijn opgesteld. Meestal als full back, dit is de laatste man van het team. Hij is verdedigend het slot op de deur en aanvallend heeft hij een vrije rol en is vaak de extra aanvaller. Omdat Ducks vaak geen volledige jeugdteams heeft wordt er geclusterd met clubs uit de omgeving,  zodat men toch met een compleet team aan de competitie kan deel nemen. Op deze manier heeft hij al samengespeeld met The Dukes uit Den Bosch, RC Eindhoven en de laatste jaren met Oysters Oisterwijk, hier heeft Ducks een structureel samenwerkingsverband mee.   Met Oysters werd Wout in 2011  derde van Nederland en een jaar later landskampioen met het sevens rugby.  Omdat Wout fysiek goed is ontwikkeld speelt hij tegenwoordig in de voorwaartse, in Jong Oranje speelt hij dan ook 2de rijer (krachtbron van de scrum) of flanker.

Nadat Wout afgelopen zomer was gekozen bij de Jong Oranje selectie maakte hij onderdeel uit van een ambitieus programma met als hoogtepunt het EK rugby onder 18 in Grenoble Frankrijk.  Het is een kans om je te meten met de internationale top en een kans om met de beste spelers uit de Nederlandse competitie samen te trainen en te spelen.  Het programma bestond uit een lang weekend (interland) in Duitsland, een trainingsweek in de kerstvakantie, een trainingsweekend in de krokusvakantie en vervolgens 10 dagen EK in Grenoble. Verder om de twee weken trainen op zaterdag met daarbij diverse oefenwedstrijden. Dit naast de normale clubtrainingen en competitiewedstrijden.
Vrijdag 22 maart wordt er vertrokken naar Frankrijk. Via Schiphol en Geneve naar Grenoble.  Nederland speelt in een poule van 8 landen en er wordt gespeeld volgend een knock out systeem. De eerste wedstrijd is op zaterdag tegen Letland.  Bij winst wordt er op woensdag gespeeld tegen de winnaar van Oekraine – Servie.  Bij wederom winst volgt de finale op zaterdag tegen het land wat ook haar twee wedstrijden wint. De doelstelling is om deze finale te halen en deze ook te winnen zodat er promotie volgt naar de A – poule. De fysieke kwaliteiten van de voormalige Oostblok landen, die een professionele voorbereiding, kennen worden als een van de lastige obstakels gezien. Zondag 31 maart wordt er terug gevlogen naar Nederland.

Meer RC Ducks nieuws >>>>


19-03-2013
 
 
Wout van de Sande
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)