Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ducks/Oysters -Octopus  
 

 

Ducks/Oysters goede slag op weg naar kampioenschap

De senioren van de Ducks/Oysters combinatie hebben zondag 16 november een goede slag geslagen op weg naar het kampioenschap. Bij naaste concurrent The Elephants werd met 14 – 0 gewonnen. Het werd een zwaar bevochte overwinning. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en derhalve ging de strijd gelijk op.  Ducks haalde haar voordeel doordat er meer snelheid in de lijn was en dat bij momenten de opvolging beter was verzorgd.  De snelheid werd mede verzorgd door Bent Frencken en Michiel Driessen, waar Ad Schalkx en Max van der Vleuten de support verzorgden.   Dit leverde de eerste helft een try en een benutte conversie op . Dit gaf een ruststand van 7 -0 in het voordeel van de bezoekers.

De studenten uit Eindhoven zette er in de 2de helft een tandje bij. Ducks kwam regelmatig onder zware druk te staan. De scrum met sterkhouders Rene Vorstenbosch en Wout van de Sande bleef overeind en diverse malen voorkwam een laatste stevige tackel een try voor Elephants.  Toen via een lijnaanval de winger  12 – 0 scoorde en de benutte conversie  14 – 0 op het scorebord zette leek de wedstrijd beslist. Echter  The Elephants zette met haar sterke voorwaartsen aan voor een slotoffensief. Ducks gaf echter geen krimp en hield de verdediging gesloten door een goede inzet en teamwerk. Waar Elephants een paar zwakke plekken had was Ducks over het hele team vandaag in goede vorm en verdiende daardoor de overwinning. Al was het wel de eerste keer dat niet het bonuspunt werd binnen gehaald, wat je krijgt als je vier tries scoord.  Komende zondag de laatste wedstrijd van de eerste ronde. In Boxtel is om  13.00 de kick off tegen Octopus Uden,  de planning is dat tegen de rode lantaarndrager  de punten wederom in Boxtel blijven.  Vooraf om 11.30 spelen de Colts (oudste jeugd) hun competitiewedstrijd tegen  Oysters.

Uitslagen zondag 16 november:    
Colts:    Ducks/Dukes/RCE  1 - Hilversum  29 –26
   Oemoemenoe - Ducks/Dukes/RCe 2 102 –14
Senioren: The Elephants - Ducks/Oysters   0 –14
Programma zaterdag 22 november:      
TBM:  trainen in Oisterwijk -   10.30
Cubs Pickwick Players  Deventer - Ducks/Oysters  
Junioren: Eemland/P.Panthers     - Ducks/Oysters/REL  
Zondag 23 november:      
Colts: Ducks/Dukes/RCE  2 - Oysters/REL  11.30 (in Boxtel)
  Eemland Amersfoort  - Ducks/Dukes/RCE  1  
Senioren: Ducks/Oysters    - Octopus   13.00 (in Boxtel)

                 

Auteur P van de Sande
Meer rugby nieuws >>>>


16-11-2014
 
 
Ducks/Oysters -Octopus  
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)