Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ducks/Oysters - The Dukes
 

 

Ducks/Oysters kampioen door winst op The Dukes

De rugby ers van Ducks/Oysters hebben door winst op naaste concurrent The Dukes het kampioenschap in de 4de klasse binnen gehaald. Hiermee zijn zij de eerste kampioen van Nederland bij het seniorenrugby.  The Dukes had een wezenlijk aandeel in de wedstrijd en deze leek optisch in evenwicht. Echter Ducks was veel efficienter, het kwam in het eerste kwartier tweemaal bij de trylijn van Dukes en gelijk was het tweemaal raak.

De eerste duckstry werd gescoord door Ben Verstraten. Deze efficientie kwam ook tot stand door de betere individuele kwaliteiten als snelheid en passeerbewegingen. De scrum ging steeds beter lopen en de tweede helft moest Dukes deze opgeven omdat teveel spelers geblesseerd afhaakten.  De Dukesscrum  was o.a. gesloopt door een push over try. De ruststand van 26 – 0 was comfortabel en met de nodige wissels van Ducks bracht dit ook weer nieuw elan in het team. De brede selectie heeft het hele seizoen al zijn voordelen opgeleverd. Ondanks dat de lijnaanvallen van Ducks niet uit de verf kwamen kwam de overwinning geen moment in gevaar.  De Ducksspelers  Max van der Vleuten, Michiel Driessen en Pim van Esch namen ieder een try voor hun rekening.  The Dukes redde vlak voor tijd de eer door het scoren van een try en daarmee de hatelijke nul van het bord te halen. Dit betekende een eindstand van 48 – 7. Er resteren nog 3 wedstrijden. De laatste thuiswedstrijd is op zondag 8 maart in Boxtel.  Er zal dan tevens de huldiging in Boxtel zijn van de kampioenen.

1 Duks/Oysters   15 – 73
2 The Dukes Den Bosch 15 – 53
3 Tarantula  Tilburg    15 – 52
4 Elephants Eindhoven  15 – 43
5 Erasmus Rotterdam     14 – 40
6 Bokkenrijders Roermond   16 – 37
7 Breda       14 – 24
8 RC Eindhoven  15 – 20
9 RotterdamRc/Dordt  12 – 18
10 Octopus     13 -    8
                                            
Uitslagen zondag 8 februari:    
Colts:  Amstelveen RC - DucksDukesRCE    78 – 0
Senioren Ducks/Oysters  - The Dukes 48 – 7
         
vm  karnaval komend weekend  geen  programma.

Auteur P van de Sande
Meer Rugby nieuws >>>>


08-02-2015
 
 
Ducks/Oysters - The Dukes
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)