&

Ducks/Oysters - Maraboes

Ducks/Oysters zwaarbevochten overwinning op Maraboes

Ducks/Oysters was er op gebrand om tegen koploper Maraboes een goed resultaat te behalen. Het kwam goed uit de startblokken en men kreeg een aantal kansen, deze leverde echter niets op vanwege technische foutjes (voorwaarts). Toen het offensief weg ebde namen de studenten uit Maastricht gelijk het initiatief over. Dit leverde gelijk een try op via de lijn: 0-5. Vlak voor rust had Ducks een snelle tegen aanval via de winger. Deze werd net voor de trylijn afgestopt. De goed mee gelopen Wout van de Sande kon de bal overnemen en scoren: 7-5.

Na rust werd Maraboes steeds meer bepalend op het veld en nam weldra door het scoren van twee tries een 17-7 voorsprong. De wedstrijd leek beslist. Echter Ducks/Oysters zette aan voor een slotoffensief. Wat niet waarschijnlijk leek gebeurde toch. Twee solo acties van winger Desmond Hoppenbrouwer zorgde ervoor dat het thuisteam in de laatste minuut een 21-17 overwinning behaalde. Zwaar bevochten maar de veerkracht werd beloond.Duckes Legends behaalde weer eens een grote overwinning. Het laag geplaatste Purple Panthers werd getrakteerd op een monster nederlaag van 81-7.