Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Mini`s RC Ducks
 

 

Mini’s van RC Ducks goed 2e speelronde NK toernooi

De mini’s van Ducks  speelden de 2de voorronde voor het Nederlands kampioenschap in Uden bij rugbyclub Octopus. De eerste wedstrijd  was een makkie. Een reglementaire 6-0 overwinning op Utrecht RC. Dit team had namelijk afgezegd. De tweede wedstrijd was wel serieus werk, gastclub Octopus was de tegenstander. Ducks liet zich al snel verrassen door een try van Uden. Echter weldra scoorde Ducks een schitterende try. Een onlangs ingestudeerd lijnpatroon werd perfect uitgevoerd en door Florian Veuger bekroond met een try. In de 2de helft kwam Octopus toch weer op voorsprong. Echter vlak voor tijd wist center Rens van de Wetering op volle snelheid een solo af te ronden met een try. Eindstand:   2-2. 

Dit betekende verlenging want een gelijkspel dat mocht niet. Sudden death, wie scoort is gelijk de winnaar. Ducks had niet de goede focus. Vanaf de aftrap liet het zich gelijk verrassen. Helaas dus een  3-2 nederlaag.  Nu volgde The Big Stones uit Havelte. Dit team was vooral fysiek een maat te groot. Hiervoor had Ducks teveel ontzag. Ondanks goede tackels van captain Lucas de Geus werd het een ruime 8-1 nederlaag, de Ducks try kwam op naam van Thijs Schilder. De laatste wedstrijd was tegen de uiteindelijke winnaar Gouda. Een goede wedstrijd van Ducks, er moest echter gewonnen worden om nog kans te maken om door te gaan. Ondanks tries van David Uchukuwu en Wout van Brunschot was het niet genoeg. Gouda was Ducks toch te vaak te slim af, hierdoor scoorden zij meer tries en werden daarom verdient winnaar met 6-2. Ducks kan terug zien op een goed toernooi, het heeft weer veel geleerd. Ook is het duidelijk dat het spel steeds beter wordt, echter het was nog niet goed genoeg om een ronde verder gaan. Daarom geen eindtoernooi NK voor Ducks. De senioren van Oysters/Ducks starten zondag met de eerste ronde van de bekercompetitie, uit naar Sassenheim.   Zaterdag 16 april wordt er bij Ducks gestreden om het Zuid Nederlands kampioenschap bij de benjamins. Deze groep van 9 en 10 jarige gaan strijden om te bepalen welke club het sterkste is van Limburg/Brabant/Zeeland. Er worden 14 teams verwacht. Voor de benjamins van Ducks zaterdag een speciale training ter voorbereiding.

Programma zaterdag 9 april:
Turven: RC Eindhoven Ducks 10.00
Benjamins en Mini’s: trainen in Boxtel 9.30-11.00
Cubs: RTC (districtstraining)  Den Bosch 9.30-15.00
Zondag 10 april:
Senioren 1: Bassets/Hawks Sassenheim Ducks/Oysters(beker) 13.00

 
 


03-04-2016
 
 
Mini’s van Ducks goed 2e speelronde NK toernooi
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)