Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

NK Rugby voor mini`s
 

 

Rugbyclub Ducks voorronde mini rugby Nederlands Kampioenschap

Zaterdag 19 maart werd bij rugbyclub Ducks in Boxtel een voorronde mini rugby Nederlands Kampioenschap gehouden. Mini  rugby zijn de 11 en 12 jarige. In Boxtel waren 5 clubs actief, waaronder Ducks zelf.  Ducks opende de wedstrijd tegen The Dukes uit Den Bosch. Gelijk een sterke tegenstander. Men miste scrumcaptain Liam Carrol vanwege ziekte, tegen de stevige Bosche scrum was dit een aderlating. Toen ook al snel Mauro Saccomani geblesseerd uitviel werd het lastig. Ducks had teveel respect voor Dukes. Hierdoor liep het achter de feiten aan en wist Dukes regelmatig te scoren. Het werd een 7-0 nederlaag. De volgende wedstrijd was tegen Oemoemenoe uit Middelburg. De eerste helft van Boxtel te afwachtend en een redelijke achterstand.

Na rust gooide het de schroom van zich af en ging vol op de aanval spelen. Dit resulteerde al snel in een try: fly half Thijs Schilder ondernam een solo actie en dit wist hij te bekronen met een try. De tijd was tekort om de achterstand nog ongedaan te makenn derhalve een 6-1 nederlaag. De derde wedstrijd was tegen het combinatieteam REL Etten Leur/Tilburg. Nu ging Ducks helemaal los. De tos werd gewonnen door captain Lucas de Geus. Ducks ging gelijk in de aanval, al snel leverde dit een try op van full back Florian Veuger. Hij griste de bal uit een maul, ontweek twee tegenstanders en scoorde zijn try. Florian werd later ook uit geroepen tot Ducks speler van het toernooi. Dit dankte hij aan zijn grote inzet en dat hij als lichte speler de durf heeft om grotere tegenstanders succesvol te tackelen. Hierna maakte REL gelijk. De teams waren goed aan elkaar gewaagd en de spanning nam toe. Vervolgens wist voor Ducks Daved Eltink te scoren: 2-1 voor Ducks. Toen Wout van Brunschot een solo met een try bekroonde leek de wedstrijd binnen. Echter vlak voor tijd toch een try tegen: 3-2.

In de laatste aanval dreigde REL gelijk te maken. Echter Wout van Brunschot wist de speler vlak voor de trylijn te tackelen en hierdoor de overwinning veilig te stellen. Een verdiende 3-2 winst voor Ducks. De laatste wedstrijd ging tegen toernooi winnaar RC Eindhoven. Dit team was te sterk voor Ducks, en in combinatie met het feit dat de smalle Ducks selectie moe gestreden leek werd het een regelmatige 6-0 nederlaag ondanks dat Ducks tot de laatste seconde strijd bleef leveren. Door dit resultaat zal Ducks in de volgende ronde op 2 april uitkomen in het Plate toernooi. De speellocatie is nog niet bekend. Ducks kan terug zien op een zeer geslaagd toernooi.

Voor kinderen die kennis willen maken met de rugbysport is er de mogelijkheid om gratis mee te trainen op dinsdag en donderdag vanaf 18.30 uur

Auteur P van de Sande
Meer rugby nieuws >>>>


19-03-2016
 
 
NK Rugby voor mini`s
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)