Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

RC Ducks familie toernooi
 

 

RC Ducks sluit seizoen af met familie toernooi

Rugbyclub sloot zaterdag 24 juni het seizoen af met haar traditionele Family toernooi. Behalve de leden van alle leeftijden worden ook vooral familieleden, vrienden en bekenden uitgenodigd om mee te doen. Hoofddoel is kennis maken met rugby en op basis van sportiviteit en gezelligheid onderling wedstrijden spelen. Ondanks deze basis uitgangspunten was er een verbeten strijd om de prijzen. De jeugd tot 16 jaar speelden Touch rugby i.v.m. de veiligheid.

Bij de boven 16 jaar werd er vol contact gespeeld met wel aangepaste regels. Hierdoor was de schade op het einde van het toernooi niet meer dan een bloedneus, een blauw oog  en wat schaafwonden. Later bleek dat de spierpijn voor nieuwelingen vooral de volgende dag zich openbaarde. Het blijft natuurlijk een contactsport en zonder de specifieke rugbytraining gaan de spiertjes wel eens protesteren. Terwijl de kleinere kids zich vermaakte op het springkussen werden er pittige wedstrijden gepeeld. Bij de jeugd ging de finale  tussen team David en combi Zimmerman/Van Rooij. De eerst genoemde werden uiteindelijk winnaar, extra knap omdat ze maar een echte rugbyspeler in het team hadden. Bij de senioren was er een felle strijd in de finale tussen de Colts van Ducks (EHBO op veld 3) en de Old Blacks uit Liempde. De Old Blacks wonnen door een sterke combinatie van kracht en snelheid aan de buitenkant. Met een afsluitende bbq werd het e.e.a. nog door gesproken.
Uitslagen:
Jeugd:

 • Team David
 • Zimmerman /Van Rooij
 • The Magnificant seven
 • Mario’s  rugby squad
 • De Geus
 • Coset - Both
 • Beek Beeren

Senioren:
1. Old Blacks
2. EHBO op veld 3
3. Gratis gehaktballen in de kantine
4. Team Emile
5. Team Linneke
6. Team Patrick

Overige prijzen:

 • Meest strijdlustige speler: Giovanni
 • Talentvolste speler:  Reimer van Beek
 • Familieprijs:  Beek Beeren
 • Eervolle vermelding:  Team Linneke (sportiviteit).

Voor rugby Ducks zit er het seizoen er op. De jeugd heeft al voor bereidend werk richting komend seizoen gedaan.  Er wordt van de jongste jeugd t/m de oudste jeugd samen gewerkt met rugby club Eindhoven. De intentie is omdat structureel voor zeker 3 jaar te doen. Er is al samen getraind en komend seizoen zal dat wekelijks worden voort gezet. De senioren zijn nog bezig om een samenwerkingsverband rond te krijgen.

Auteur P van de Sande
Meer Rugby nieuws >>>>


24-06-2017
 
 
RC Ducks sluit seizoen af met familie toernooi
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)