Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

RC Ducks cubs - Oemoemenoe
 

 

RC Ducks Cubs verliezen van fysiek sterkere Zeeuwen

Rugbyclub Ducks heeft de afgelopen jaren een nauwe samenwerking met Oysters Oisterwijk gehad. In goed overleg is hier met ingang van dit seizoen mee gestopt. Er is nu wel een samenwerking met The Dukes uit Den Bosch. Dit is met name bij het jeugdteam van de Cubs (12 – 13 jarige) en de senioren (Duckes Legends).

De Cubs speelden hun eerste wedstrijd thuis tegen Oemoemenoe uit Middelburg. Aanvankelijk hadden de Boxtelse jeugdspelers teveel ontzag voor de fysiek sterkere Zeeuwen. Naar gelang de wedstrijd werd er steeds beter tegenspel geboden. Een 0 -41 nederlaag was echter niet te voorkomen. Ondanks uitbraken van Rens van de Wetering en Wout van Brunschot kon de hatelijk nul niet van het scorebord worden gepoetst. Positief was dat een opgaande lijn zichtbaar was en dat men bleef strijden tot de laatste minuut.

Zondag was Oemoemenoe weer op bezoek in Boxtel. Nu de reserves van de senioren die de eerste competitiewedstrijd tegen Ducks speelden. Ondanks dat Middelburg meer het spel maakte wist Ducks al snel een 10-0 voorsprong te nemen door tries van Max van der Vleuten en Joris Bastianen. Tot rust bleef dit beeld hetzelfde. Ducks nog 2 tries erbij en een tegenscore van Middelburg. Derhalve een 20-7 ruststand. Er leek geen vuiltje aan de lucht, echter dit pakte anders uit. Toen fly half  Pim van Esch met een blessure uitviel kwamen er wat omzettingen die verkeerd uitpakten, in combinatie met slordige fouten begon Oemoemenoe aan een inhaalrace. Doordat ze ook alle conversies benutten kwamen ze vlak voor tijd op een 32-35 voorsprong. Dit werd niet meer uit handen gegeven. Komend weekend geen senioren competitiewedstrijd ivm het 40 jarig jubileum.

Programma zaterdag 17 september:
TBM: toernooi bij Vets in Valkenswaard 10.00
Cubs: Ducks/Dukes Haagsche RC 2 12.00
Veteranen/ jubileum wedstrijden met Oysters, Dukes Legends,
en  Ameland Invites 15.00Auteur P van de Sande
Meer RC Ducks rugby nieuws >>>>


10-09-2016
 
 
RC Ducks cubs - Oemoemenoe
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)