Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Elephants - Duckes Legends
 

 

Elephants een maatje te groot voor Duckes Legends

De senioren van Duckes Legends speelden hun laatste competitiewedstrijd tegen Elephants uit Eindhoven. Dit team staat op de tweede plaats, het was al snel duidelijk dat ze een maatje te groot waren voor Duckes. Ze waren sneller en fitter en daarom speelden ze al snel een gewonnen wedstrijd. Duckes wist wel de eer te redden door nog 2x te scoren, maar dit woog niet op tegen de regelmatige scores van thuisploeg Elephants. Het studententeam ging met een ruime 62-10 overwinning de derde helft in. Door dit resultaat is Duckes in de middenmoot geëindigd.

Voor een aantal jeugdspelers van Ducks was er meer succes. Op de districtstraining van zaterdag in Den Bosch werden Thijs Schilder en Lucas de Geus geselecteerd om deel te nemen aan het eindtoernooi op het rugbycentrum in Amsterdam. Op zaterdag 22 april komen zij dan voor Zuid Nederland uit in het team met geboortejaar 2004. Thijs Schilder is een lijnspeler die flyhalf, center en full back kan spelen. Lucas de Geus zijn kwaliteiten liggen in de scrum, nummer 8 of 2de rijer. De Ducks spelers die de selectie niet gehaald hebben zijn weer uitgenodigd om volgend seizoen weer deel te nemen aan het programma.  De districtstrainingen (RDD: Rugby Develop Dagen) worden 5x per jaar gehouden en zijn bedoeld voor jeugdspelers die over talent en de juiste mentaliteit beschikken om in het rugby door te groeien. Een einddoel kan zijn uiteindelijk selectie voor een nationaal jeugdelftal. Er wordt getraind met ervaren coaches en volgens een visie en programma wat door de rugbybond wordt voor geschreven. Dit programma draait nu een aantal jaren en de Nederlandse jeugdteams halen steeds betere resultaten. Dit was afgelopen zaterdag in Den Bosch wederom te zien toen Nederland onder 18 met 26-15 won van België. Voormalig Ducks speler Jaap van der Vleuten speelde niet mee omdat hij is overgeheveld naar de onder 20 selectie die 25 maart vertrekken naar Boekarest Roemenie om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap onder 20.

Auteur P van de Sande
Meer RC Ducks rugby nieuws >>>>


12-03-2017
 
 
Elephants - Duckes Legends
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)