Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

RC Ducks - The Dukes
 

 

Jeugd RC Ducks speelt oefenwedstrijd tegen The Dukes

De jeugd (14-16jr) van Ducks rugby speelde zaterdag 19 mei tegen hun leeftijdgenoten van The Dukes uit Den Bosch. De Ducks (Cubs en junioren) waren versterkt met spelers van RC Eindhoven, waar een structurele cluster samenwerking  mee is aan gegaan. Hierdoor was een grote selectie aanwezig en kon er door de trainers van hartenlust worden gewisseld en zaken worden uitgeprobeerd.

Dit is met het oog naar de competitie komend jaar zeer welkom. Ducks en RCE gaan komend seizoen van start met een grote selectie in de junioren competitie. Er zit veel talent in de groep en de trainers hebben de verwachting dat er op een hoog niveau gepresteerd gaat worden. Tegen The Dukes waren de eerste tekenen hier van zichtbaar. De voorwaartsen hadden flink te werken om de stevige Bosschenaren van het lijf te houden. Door goede samenwerking en veel inzet lukte dit prima en geleidelijk aan was de kracht van beide teams bij de voorwaartsen gelijkwaardig. Het verschil werd gemaakt door de lijnspelers, hier was het thuisteam (Boxtel) veel sterker. Meer snelheid en sneller schakelen zorgden voor veel problemen in The Dukes defensie. Er volgden al snel tries van Luca van Straaten, Mauro Saccomani, Justin van Rooij en conversies van Rens van de Wetering. Dukes kon hier een aantal tries via de voorwaartsen tegenover stellen.

In de 2de helft werd er echt een gat geslagen door het betere lijnspel van Ducks. Derhalve een stevige eindoverwinning van 69-21 voor Ducks/RCE. Man off the match werd Florian Brinckman.  Belangrijk was dat het er goed uitziet voor komend seizoen. Komend weekeind geen wedstrijden, er wordt wel getraind voor het weekend erna. De jeugd gaat dan naar  Hoek van Holland om daar deel te nemen aan het bekende 2-daagse beach rugbytoernooi van The Hookers. Hiervoor gaat er getraind worden op het duinzand in Son Breugel. Verder start dinsdag 29 mei om 19.30 de eerste training in een serie van 4 voor her intreders, deelnemers van Familiy Sevens en spelers die komend seizoen mee willen gaan doen met het nieuwe Ducks 1 team.

Auteur P van de Sande
Meer Rugby nieuws >>>>


19-05-2018
 
 
RC Ducks - The Dukes
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)