Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ducks Brabarians  - RC Breda 
 

 

Ducks Brabarians  winnen uitwedstrijd op eigen bodem

De uitwedstrijd zondag 12 november van Ducks Brabarians tegen Breda werd toch in Boxtel gespeeld omdat het veld van Breda was afgekeurd. Op de prima grasmat op “De Wielakker” werd het een spannende wedstrijd. Het laag geplaatste Breda maakte het Ducks lastig. Ducks had telkens een kleine voorsprong, echter Breda wist ook een aantal keren te scoren en bleef daardoor lang uitzicht houden op een goed resultaat.

Barbarians was heer en meester in de scrum waar Breda weer heersten in de line out. Dit balbezit vanuit de gewonnen scrums werd onvoldoende omgezet in het scoren van tries doordat er teveel technische fouten werden gemaakt in combinatie met een niet altijd onderlinge goede afstemming. Wat niet wegnam dat er bij rust een 12-5 voorsprong voor Barbarians was. In de 2de helft al snel weer een try voor Ducks: 19-5. Echter hierna een foutje wat Breda omzette in een geslaagde counter: 19-12. Een benutte penalty gaf wat lucht 22-12. Toen er daarna een lijn aanval uit het boekje door Nick Blom werd omgezet in een try en Jasper Bastianen wederom de conversie wist te benutten leek de wedstrijd beslist: 29-12. Echter een verre kick van Breda leverde nog punten op: 29-19.

Voor Breda was het te laat om er nog een slotoffensief uit te gooien. De referee floot voor het einde en Ducks Barbarians mocht al met al het meeste aanspraak maken op de overwinning. Komend weekend weer een wedstrijd in Boxtel, nu tegen REL/Dordtsche. Dit wordt een strijd om de 2de plaats aangezien beide teams nu op een gedeelde 2de plaats staan. De kick off is om 15.00. Tevens worden rondom deze wedstrijd de nieuwe wedstrijdshirts gepresenteerd en het vernieuwde clubhuis officieel geopend. Er was zaterdag ook succes voor het Cubs jeugd team, dit team van 12, 13 jarige, wat een combi vormt met RC Eindhoven, werd kampioen van de najaar competitie door met 41-17 van Tovaal Goes te winnen. Hierdoor promoveren zij naar de Plate poule, het op een na hoogste niveau.

Uitslagen zaterdag 11 november:  
Cubs:  Ducks/RCE - Tovaal 41-17
Junioren:   Ducks/RCE   - REL/Tovaal   0-43
Colts:      Waterland   - Ducks  72-0
Zondag 12 november      
Senioren: Ducks Brabarians   - RC  Breda  29-19   
Programma zaterdag 18 november:      
TBM:    Toernooi  Pigs Arnhem      
Cubs:   Teamtraining in Eindhoven        
Junioren Teamtraining in Boxtel       10.30  
Zondag 19 november:      
Senioren: Ducks Brabarians    - REL/Dordtsche  15.00

Auteur P van de Sande
Meer Rugby nieuws >>>>


12-11-2017
 
 
Ducks Brabarians  - RC Breda 
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)