&

Ducks Brabarians - REL/Dordtsche

Ducks Brabarians komt tekort tegen REL/Dordtsche

Ducks Brabarians bleek zondag 19 november in de strijd om de 2de plaats tekort te komen tegen REL/Dordtsche Etten-Leur. De eerste helft bleek vooral de lijn van REL efficiënter dan die van Ducks. Als een REL speler door een tackel werd afgestopt was er gelijk een medespeler bij om de aanval voort te zetten. Dit goed in support lopen was iets wat Ducks niet zo goed voor elkaar kreeg.

Hierdoor was er bij rust reeds een 0-29 achterstand. Gelijk na rust deed Ducks Brabarians wat terug door goed overspelend haar eerste try te scoren. REL scoorde echter ook weer voordat een  2de try van Ducks op het scorebord kwam. Via een mooie aanval over diverse schijven wist Rick van Lingen de aanval te bekronen met het scoren van een try. Meer zat er niet meer in voor Ducks Brabarians, de eindstand kwam op 10-47. Deze nederlaag kon niet voorkomen dat Ducks toch twee viering momenten te gaan had.

Vlak voor tijd kreeg Ducks speler Ad Schalkx een publiekswissel. Dit was omdat hij zijn 1.000ste wedstrijd speelde voor Ducks. Hij is sinds kort na de oprichting van RC Ducks (1976) als speler actief. Dit vierings moment werd in het clubhuis voortgezet en kon hij een blijvende herinnering tegemoet zien. Tevens werden de nieuwe tenues gepresenteerd en werden de sponsoren bedankt. Het komend weekend zijn er geen wedstrijden. Voor de jeugd zijn er de gebruikelijke trainingen en de junioren hebben een teambuilding activiteit.