&

Ducks Oysters - Black Bulls

Ducks Oysters walsen ook over Black Bulls heen

Ducks/Oysters had zondag 28 oktober in de thuis wedstrijd tegen Rugby Club Black Bulls een vliegende start. Binnen 2 minuten werd er gescoord door man off the match Nick Blom en nam men een 7-0 voorsprong. Echter de bezoekers uit Overloon scoorden binnen een paar minuten tegen en brachten de stand op 7-5. Hierdoor leek het een spannende wedstrijd te worden, dit kwam echter niet uit.

De snelheid van de jonge Ducks spelers was voortdurend een probleem voor de gasten. Twee solo’s van Tim Nouwens en wederom Nick Blom gaf binnen het half uur een voorsprong van 17-5. Vlak voor rust ging nummer acht, Willem van de Laar, vanuit de scrum over de blinde kant en scoorde zijn eerste try. Hierdoor een ruststand van 22-5. In de rust werd de rijk gevulde wisselbank van Ducks ingezet. Na de rust wilden de Bulls een penalty via haar eigen try gebied uitspelen. Door goede voorwaartse druk wist hierdoor Stijn van de Loo te scoren. Van de Bulls was dit een foutje wat kenmerkend was voor een meer onervaren team wat voor het eerst aan de competitie meedoet. Verder speelden zij heel behoorlijk rugby. Na een doorbraak van Nick op ’t Hoog wist Luz Brandt te scoren. Hierna nog tries van Julius Doms, Jasper Bastianen en Milko van Steenderen. Dit bracht de eindstand op 63-12. Door deze overwinning is Ducks/Oysters naar de 3de plaats geklommen in de ranglijst.

De komende twee weken geen competitiewedstrijden.
De junioren van Ducks/RCE zijn herfstkampioen geworden en promoveren naar een hogere klasse.

Uitslagen zaterdag 27 oktober:
Mini’s:                  2de plaats toernooi Pigs in Arnhem.
Cubs:                  Maastricht    ---   Ducks/RCE                                       75-0
Junioren:            Maastricht    --    Ducks/RCE                                       0-59
Colts:                   Ducks/RCE  --  Bassets/BSN                                     20-48