&

Ducks/Oysters - Wasps

Ducks Oysters geven goed weerstand tegen Wasps

De rugbyérs van Ducks/Oysters moesten in Oisterwijk aantreden tegen koploper Wasps. Dit team had alle wedstrijden nog overtuigend gewonnen. Al snel bleek dat er best wel mogelijkheden waren om de wedstrijd te winnen. Echter het zou de wedstrijd worden van de gemiste kansen. Al snel kwamen de bezoekers uit Nijmegen op een 0-5 voorsprong.

Enige tijd hierna werd door de bezoekers een penalty benut: 0 -8.  Weldra deed Ducks wat terug  via haar voorwaartse: 5-8.  Toen het ook nog een paar kansrijke penalty’s mocht nemen leek een voorsprong in aantocht. Echter werden deze jammerlijk gemist. Toen kort hierna Wasps nog eenmaal een penalty wist te benutten had het bij de rust een 5-11 voorsprong. Na rust drukte Ducks/Oysters de Wasps terug op eigen helft. Via fasespel en veel pressie naar voren kon een score niet uitblijven. Na een aantal bijna scores wist Oyster Jochem Jonkers de 10-11 te scoren. Hierna bleef Ducks druk uit oefenen, een bal in de lijn werd door center Milko van Steenderen op waarde geschat. Hij dook het gat in en scoorde 15-11, de conversie werd helaas weer gemist.

Hierna nam Wasps het initiatief over en moest Ducks in de verdediging. Onder de druk was Ducks gedwongen om de bal uit te trappen. Deze kwam echter weer snel terug om dat Ducks geen ballen kreeg gewonnen in de line out. Toen de snelle center van Wasps de Ducks verdediging zijn hielen liet zien was de voorsprong weer 15-18, want Wasps wist de conversie wel te benutten. Gezien de beperkte speeltijd die over was resteerde Ducks niks anders dan een slotoffensief. Dit werd echter in de kiem gesmoord doordat er teveel technische fouten plaats vonden. Ballen kwamen niet goed aan of er werden knock ons gemaakt. Hierdoor werden de spaarzame kansen die er nog waren om zeep geholpen. Wasps ging met de overwinning terug naar Nijmegen. Voor Ducks/Oysters resteert nog een wedstrijd in de eerste competitiehelft, deze is over 2 weken uit tegen Octopus. Komend weekend is men vrij.

Uitslag zondag 25  november:
Senioren:            Ducks/Oysters      ---   Wasps Nijmegen                15-18
Programma zaterdag 1 december:
TBM:                     Toernooi bij RC Eindhoven                                                                                                        9.45
Cubs:                    Ducks/RCE      ---    Twente Blue (in Boxtel)         11.00
Junioren:            Utrechtse RC     ---    Ducks/RCE                              12.00