&

Octopus Uden - Ducks/Oysters

Junioren Ducks/RCE winst senioren Ducks Oysters verliezen

De rugbyérs van Ducks/Oysters lieten zich in de uit wedstrijd bij Octopus verrassen door de ploeg uit Uden. Het lager geplaatste Octopus kwam stevig uit de startblokken en maakte er een fysieke wedstrijd van. Waar Ducks dacht even snel wat tries te scoren werd het verrast door 2 snelle tries van de thuisploeg. Toen deze powerplay van Uden tot stand was gebracht wist Ducks net voor rust tegen te scoren. De ruststand werd hierdoor 14-5 voor Octopus. In de 2de helft deed Ducks/Oysters verwoede pogingen om een nederlaag af te wenden. Door blessures , o.a. speler/trainer Tim Nouwens moest er met een hoofdwond af, moest men ook een paar wissels toepassen.  Verder dan een try plus conversie kwam Ducks niet. Ook een slotoffensief overleefde Octopus en sleepte hierdoor een zwaar bevochte 17-12 overwinning over de streep. De competitie ligt nu 4 weken stil. Voor Ducks zaak om de blessures rust te geven en plan de campagne te maken voor de promotie play offs die zondag 12 januari starten. Omdat Ducks/Oysters 3de is geworden in de eerste competitie helft heeft men zich hiervoor gekwalificeerd.  De jeugd speelt komende zaterdag nog wel een competitie ronde.