Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

RC Ducks
 

 

Rugby Club Ducks jeugdteams starten 2e fase competitie

De jeugdteams van Rugby Club Ducks begonnen afgelopen zaterdag 1 december aan de 2de fase van de competitie. In Boxtel speelde de Cubs (12-13 jr) van Ducks samen met Rc Eindhoven (Alle jeugdteams hebben een samen werking verband met RC Eindhoven) tegen Twente Blue.

Dit team uit Zwolle bleek te sterk, ondanks verwoede pogingen om een try te scoren lukte dit niet. De gasten wisten wel enige malen de try lijn te passeren en de ovale bal te drukken. Het team van captain Hugo Schilder verloor met 0-32. Woman of the match werd Nena Veuger. Komende zaterdag uit naar Wasps Nijmegen, dit team verloor ook haar eerste wedstrijd. Wellicht zijn hier kansen om de eerste punten te vergaren.  De junioren (14-15 jr) van Ducks/RCE moesten in hun eerste wedstrijd aantreden in en tegen Utrecht RC. Dit team was gedegradeerd uit een klasse hoger en er werd felle tegenstand verwacht. Dit bleek mee te vallen, al snel nam Ducks/RCE het initiatief over en ging de wedstrijd bepalen. Verdedigend hield men het potdicht en aanvallend was men regelmatig te snel voor de mannen van URC. Toen in de 2de helft  ook nog een rode kaart werd gegeven aan de thuisploeg voor een speer tackel was de tegenstand gebroken en liep Ducks/RCE uit naar een uiteindelijke overwinning van 0-58. Komende zaterdag wacht in Eindhoven tegenstander Oisterwijk Oysters. Deze derby gaat al gelijk om de eerste plaats in de competitie aangezien zij ook hun eerste wedstrijd hebben gewonnen. De Colts (16-17 jr) moesten op bezoek bij Gouda. Deze ploeg was duidelijk een maatje te groot en het werd een 86-10 nederlaag. Positief was dat er toch 2x werd gescoord. Komende zaterdag revanche in Eindhoven tegen Diok Leiden. De senioren van Ducks spelen komende zondag hun laatste wedstrijd voor de korte winterstop. In Uden tegen Octopus, bij winst is de 2de plaats mogelijk. Dit is weer gunstig voor de start van de play offs die 16 januari weer beginnen.

Uitslagen zaterdag 1 december:
Cubs:                    Ducks/RCE                   --   Twente Blue                      0-32
Junioren:            Utrecht RC                      --    Ducks/RCE                      0-58
Colts;                    Gouda                            --    Ducks/RCE                      86-10
Programma zaterdag 8 december:
Cubs:                    Wasps Nijmegen        --     Ducks/RCE                      11.00
Junioren:            Ducks/RCE                    --    Oisterwijk Oysters (Ehv)12.00
Colts:                    Ducks/RCE                   --   DIOK Leiden                     13.00
Zondag 9 december:
Senioren:            Octopus Uden              --    Ducks/Oysters                  13.00

Auteur P van de Sande
Meer Rugby nieuws >>>>


01-12-2018
 
 
RC Ducks
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)