Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Wedstrijd verslag RC Ducks- Elephants
 

 

RC Ducks behalen tweede plaats in klassementDe boxtelse rugbyclub heeft afgelopen zondag in Eindhoven een prachtig staaltje rugby laten zien. Met dikke winst en een tweede plek in het klassement keerden ze huiswaarts.

In het begin van de wedstrijd oefende de Eindhovense Elephants veel druk uit op onze boxtelse club. Ondanks dat waren er toch diverse dreigende aanvallen, deze mislukte veelal door technische fouten.
Maar dan toch, in de vijfentwintigste minuut van de eerste helft, een ruck met opvolgend een try op vijf meter, 5-0 voorsprong  voor de Eindhovense club.
Hier deinsde de Ducks niet voor terug en in de dertigste minuut winnen ze de line out, de bal is in de lijn en Roel van Mill scoort de 5-5. Daarna volgt de 5-7 door een conversie van Tim Nouwens en de 5-12 is een prachtige lijnaanval die wordt afgemaakt door winger Thijs van Langen, hierop volgt weer een conversie van Tim Nouwens en de Ducks gaan met 5-14 de rust in.

Al in de eerste tien minuten van de tweede helft wordt de partij beslist door de Boxtelnaren, dit door drie maal een try en conversie te scoren. De Eindhovense Elephants kon de lijn van de Ducks niet meer afstoppen en de punten bleven binnenstromen. Jurgen Jorna zorgden voor de 5-19, hierna Tim Nouwens voor de 5-21, daarna werd de kick- off ontvangen en Ducks gingen meteen de lijn in, zo scoorde Guus Schalkx de 5-26, waarop Tim Nouwens hier weer 5- 28 van kon maken. Daarna zien we Michiel Driessen net zo´n pracht punt maakt als Guus Schalkx wat de stand op 5-33 brengt.

Dan maakt Tim Nouwens weer af, al de hele wedstrijd goed in vorm, hij drukt een knap punt vanuit de hoek van het veld, 5-35, daarna volgt winger Roel van Mill nog eens door een lijnaanval, 5-40, en Tim Nouwens maakt dit weer prachtig af en zorgt voor een score van 5- 42. Dan zien we Jurgen Jorna weer om de hoek kijken, hij lanceert en Guus Schalkx maakt dit prachtige punt af, 5-47 en door een conversie van Tim Nouwens, staan de Ducks voor met 5-49.

Dan is winger Roel van Mill nog een keer aan zet en met assistentie van Thijs van Langen drukt hij een prachtige try, dit brengt de score op 5-54.  De Ducks zijn nog lang niet moe, en Jurgen Jorna maakt af, (5-56) waarna ook Michiel Driessen een try drukt(5-61) en Jurgen Jorna maakt nogmaals prachtig af, wat ons brengt op een 5- 63 winst.
Zo creëerden de Ducks dus een prachtige wedstrijd vol doelpunten en keren ze huiswaarts met een hoger doelsaldo dan Octopus en hebben ze met recht hun tweede plaats bevochten in het klassement.

Stand
     
1 The Dukes  3 - 15
2  Ducks   3 - 11
3 Octopus   3 - 11
4 Maastricht   3 -10
5 Betuwe  3 – 9

Programma:
uitslagen zaterdag 24 september
         
cubs; Ducks/oysters  - waterland 0 -58
junioren; Ducks/Oysters  - waterland 12 -12
         

Programma:
uitslagen zondag 25 september
         
Colts;  Ducks/oysters  - Breda/REL 56 - 5
sen:  Elephants - Ducks 5 - 63
         

Programma:

Zaterdag 1 oktober:

 
         
TBM; toernooi Oisterwijk 11.00   vertrek: 10.00 uur
Cubs:    Haagsche Rc - Ducks/Oysters   13.00 uur
Junioren: Haagsche Rc - Ducks/Oysters   12.00 uur

Programma:

Zondag 2 oktober:

 
colts;  Ducks/Oysters - The Dukes   13.00 uur

                

Bron : Rugby club Ducks
Auteur :Sjos van de Meijden
Meer RC Ducks nieuws >>>>

 

  

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)