Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ducks - Oysters
 

 

Zwaar bevochten overwinning voor Ducks
De thuiswedstrijd van Ducks tegen Oysters Oisterwijk was die van de nummer 2 tegen de nummer 3. Het geringe krachtsverschil liet dit ook zien, er was veel strijd en spanning en de scores waren minimaal. Ducks trok aan het langste eind en haalde wederom, zij het een krappe, 7 – 5 overwinning binnen. Door deze 6de overwinning op rij is het nu duidelijk dat Ducks serieus mee gaat draaien om het kampioenschap in de 3de klasse.
Aan het begin van de wedstrijd hadden de bezoekers het beste van het spel, zij waren vooral te vinden op de helft van Ducks en deze moesten alle zeilen bijzetten om de verdediging gesloten te houden. Toen Ducks na 20 minuten de schroom van zich afgooide was het meteen raak! Rick van Lingen benutte de ruimte goed, brak door de defensie van de Oysters.  En door goede support en ondersteuning kwam de bal bij winger Guus Schalkx, deze versnelde en drukte de Boxtelse try. Later bleek deze goud waard want het was de enige Ducks try van de wedstrijd. Hierna benutte Tim Nouwens de conversie, de stand kwam zo op 7-0 voor Ducks.

In de tweede helft kreeg Ducks meer controle over de wedstrijd, en tempo en de strijdlust waren hoog! Dit zorgde wel voor veel technische foutjes bij beide ploegen, ten koste van een paar prachtige aanvallen. Ter compensatie was er een optimale inzet en de spanning bleef heersen over deze onvervalste derby.  Toch liet Ducks zich nog verrassen, een aanval van Oysters zorgde voor de  7 – 5 op het scorebord. Gelukkig voor de Boxtelse mannen werd de conversie niet benut en met wat verse krachten in de ploeg trok Ducks de zwaar bevochte overwinning over de eindstreep.

Introductie /Open training:

Na aanleiding van het WK rugby in Nieuw Zeeland, en de huidige successen van de Ducks heeft de Boxtelse rugbyclub gemerkt dat er ook in Boxtel veel belangstelling is voor rugby! Daarom organiseerd RC Ducks op vrijdag avond 28 oktober, vanaf half 19.30, een open training, hier kunnen belangstellende van 16 jaar en ouder training krijgen van deskundige trainers! Aansluitend is de Boxtelse Bierkamer aanwezig in het het clubhuis voor een bierproeverij vanaf 20.30 dit als voorganger op het Oktoberfest in stijl, aanvang 22.00 uur!

Programma zondag 30 oktober:

  aanvang vertrek
     
Tarantula/Tilburg  -   Ducks 1 14:30 uur  

 

Bron : Rugby club Ducks
Auteur :Sjos van de Meijden
Meer RC Ducks nieuws >>>>

23-10-2011
 
 
RC Ducks - Oysters
 
 
Bekijk de foto`s >>>> 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)