Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

RC Ducks boekt derde zege op rij
 

 

Ducks boekt derde uitzegen op rij

 

De Ducks speelde dit weekend  tegen RC Betuwe en boekte de derde uitzegen op rij. Dit was verrassend want de laatste jaren is er door de Boxtelnaren niet meer van Betuwe gewonnen.

RC Ducks begint de wedstrijd goed met een mooie lijnaanval en een snelle eerste score van Felix van Poelwijck in de tweede minuut, en Jurgen Jorna drukt een prachtige try in de achtste minuut. Ducks testte hun tegenstander vaak uit met diepe kicks, ze worden dominanter op het spel, speelden meer op balbezit en de line-outs werden gewonnen. In de eerste dertig minuten van de eerste helft speelden de Ducks fantastisch, verbetering is duidelijk zichtbaar!
De Boxtelnaren weten hun dominantie om te zetten in scrums en leggen zo meer druk op Betuwe.
Dan, vanuit een goede vijf- meter scrum worden de backs gelanceerd en kan Michiel Driessen nog net voor rust de derde schitterende try drukken waarna Tim Nouwens zijn tweede conversie benut.

Na de rust gaat RC Ducks weer door waar ze gebleven waren, ze beginnen fel en een goede aanval van Joost Kuppens beland wel achter de tryline maar wordt omhoog gehouden. Vervolgens komt RC Betuwe terug door een interceptie- try vanuit eigen helft, ze krijgen nieuwe hoop en beginnen aan een bevlogen slotfase. Ducks laat veel karakter zien, helaas niet genoeg om een tweede score van Betuwe te voorkomen. Maar bij de Boxtelnaren zinkt de moed nog niet in de schoenen en ze blijven door tackelen.

Helaas komt Ducks niet meer in de buurt van het niveau van de eerste helft, toch mogen ze terug kijken op een goede wedstrijd. De laatste jaren heeft Ducks namelijk niet van Betuwe gewonnen,  coach Kuppens geeft aan dat er steeds meer een team staat, zoekende naar hiërarchie op het veld. Met deze overwinning plaatst RC Ducks zich op de tweede plaats in het klassement, volgende week speelt onze Boxtelse club opnieuw uit in Breda. Bij winst speelt Ducks volgend weekeinde voor de eerste plek tegen Den Bosch. Men hoopt op veel toeschouwers na het frisse rugby van de laatste weken!

Uitslagen zaterdag 1 oktober:

 
         
Cubs:    HRC   - Ducks/Oysters 93 - 0  
Junioren: HRC     - Ducks/Oysters 48 – 0  

Uitslagen zondag 2 oktober:

 
         
 colts;  Ducks/Oysters - The Dukes  36 - 13  

Programma zaterdag 8 oktober:

 
      aanvang vertrek
TBM; toernooi Uden   11:00 uur 10:00 uur
Cubs:    Ducks/Oysters - BSN    11:00 uur  
Junioren: Ducks/Oysters - BSN     12:00 uur  

Programma zondag 9 oktober:

 
      aanvang vertrek
colts: RCT/PSV/OCT - Ducks/Oysters 11:30 uur  
senioren: Ducks/Oysters - Ducks      13:00 uur  

 

Bron : Rugby club Ducks
Auteur :Sjos van de Meijden
Meer RC Ducks nieuws >>>>

 

  

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)