Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ruime zege voor Ducks op RC Breda
 

 

Ruime zege voor Ducks

 

De mannen van Ducks deden in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Breda wat van ze verwacht werd.  Als resultaat een ruime   52 – 5 overwinning. Hiervoor moest wel flink gewerkt worden, vooral de voorwaartse moesten  aan de bak om de lijnspelers in stelling te brengen.

Al na 5 minuten kreeg Ducks een penalty try toen ze door de tegenstander met een voetbal tackle van een score werd afgehouden. De benutte conversie gaf een 7 – 0 voorsprong. Een tweede score kwam door een breed op gezette aanval, trainer-speler Joost Kuppens scoorde de try: 14 – 0.
Enige tijd later scoorde flyhalf Jurgen Jorna een try na een prachtige schijnbeweging, en de spelers gingen met 21-0 de rust in. In de tweede helft van de wedstrijd had Breda toch veel balbezit via de voorwaartse, de scrums en de line/outs werden gewonnen. Door een prima tackelend Boxtel konden de mannen uit Breda niet scoren, zo nam Ducks het spel weer over. Zo zette Ducks de snelle lijn-jongens in, wat al gauw te veel werd voor spelers uit Breda. De jonge mannen van Ducks bleven lange sprints trekken wat zorgden voor gaten in de verdediging van Breda. Zo werd de Boxtelse voorsprong netjes uitgebouwd. Het bleef punten regenen tot Ducks op een voorsprong van 52-0 terecht kwam. Breda redde de eer nog net voor het eindsignaal van de ref en drukte een try. Zo eindigde de wedstrijd met 52-5.
Komende zondag wacht Ducks een nieuwe uitdaging, als nummer drie in de rangschikking spelen ze uit tegen The Dukes in Den Bosch.

Programma:
uitslagen
         
Junioren Ducks - Waterland 5-17
Colts Ducks - The Dukes 12-14
Senioren Ducks - Breda 52-5

Programma zaterdag 17 december :

     
Cubs  Roosendaal CC - Ducks 11:00 uur
Junioren Haagsche RC - Dukes 13:00 uur

Programma zonrdag 18 december :

     
Colts Breda / REL   Ducks 11:30 uur
Senioren The Duckes - Ducks n.n.b.

Stand
1 The Dukes   14 - 60
2 Oysters  14 - 53
3 Ducks   13 - 47
4 Octopus 14 - 46
5 Maastricht  12 -37
6 Wallaby's  12 -23
7 Elephants 12 - 19
8 Tarantula 12 - 9
9 Betuwe   12 - 9
10 Breda    14- 4

                           

Bron : Rugby club Ducks
Auteur :Sjos van de Meijden
Meer RC Ducks nieuws >>>>

11-12-2011
 
 
RC Ducks - RC Breda
 
 
  

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)