Een geweldige rugbywedstrijd !

Voor de neutrale toeschouwers was Wallaby’s – Ducks een geweldige rugbywedstrijd. Er gebeurde van alles wat een rugbywedstrijd aantrekkelijk maakt.
Strijd, spanning tot de laatste minuut, fouten en ook technisch mooi rugby.
Ook dramatiek door blessures en een team wat de wedstrijd zou verliezen.
Uiteindelijk was de veerkracht van Ducks in combinatie met kwaliteit voldoende om een zwaar bevochte 27 – 38 overwinning mee naar Boxtel te nemen.

Meteen na de kick off kwam Ducks onder druk van de zware mannen van Venlo.
Zij speelden vooral powerplay.
Echter in de eerste de beste counter soleerde Michiel Driessen naar de eerste Boxtelse try. Captain Tim Nouwens zorgde er met de conversie voor 0 -7. Hierna een try van Wallaby’s door sterke opvolging: 5 – 7.
Beantwoordt door een snelle tegenaanval van Ducks met Felix van Poelwijck, dit bracht de stand op 5 -14.
Vlak voor rust liet Ducks toch nog tweemaal een stevige Wallaby ontsnappen, door niet laag maar hoog te tackelen liepen ze door tackels heen. Dit leverde 2 tries op voor de thuisploeg en een ruststand van 15 – 14 voor de thuisploeg.
Na de rust viel de invaller Max v.d. Vleuten uit met een hoofdwond, dat gaf een aantal omzettingen maar weerhield Ducks er niet van om een try uit het boekje te scoren.
Een ingooi (line-out) op dertig meter van de Venlo trylijn werd gevangen door Bas Steenbeeke en werd direct omgezet in een lijnaanval die werd afgemaakt door Guus Schalkx.
Dit gebeurde in een zo hoog tempo dat Wallaby’s het nakijken had: 15 – 19. Hierna slecht tackelwerk van Boxtel en meteen komt Wallaby’s weer op een 20 -19 voorsprong.
Via een lijnaanval wordt Felix van Poelwijck gelanceerd en komt Ducks weer op 20 – 26. Maar om het toch spannend te houden ging Ducks nog een laatste maal goed in de fout, men poogde de ovale bal “voetballend” te verwerken.
De Limburgers zeiden dank u wel en scoorden 27 – 26. Hierna ging Ducks aanzetten voor de beslissende fase van de wedstrijd.
Met nog een kwartier op de klok werd Venlo vast gezet.
Vanuit een Wallaby ingooi onderschepte Tim Nouwens de bal en scoorde 27 -31. Ducks bleef nu tactisch slim spelen door Venlo op de eigen helft te houden door kicks te plaatsen over de verdediging van Venlo.
Wallaby’s gooide alles in de strijd om het tij te keren, ook bodychecks werden toegepast. Ducks liet zich niet meer van de kaart brengen en besliste de wedstrijd door een solo actie van Jurgen Jorna. Captain Tim Nouwens benutte de conversie en werd hierdoor topscoorder van de wedstrijd met 13 punten (1x try en 4x conversie).
Het eindsignaal werd door Ducks met gejuich begroet en de 27 – 38 overwinning was binnen.