Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Dubbelschaak
 

 

Martien kraakt Rob voor tweede keer op een rij

Met die verschillende interne activiteiten kan het het bij Dubbelschaak af en toe gebeuren dat je snel achter elkaar tegen dezelfde tegenstander speelt. Zo speelden Martien en Rob vorige week tegen elkaar in de interne competitie, en mochten ze afgelopen dinsdag met dezelfde kleurverdeling weer tegen elkaar.

En ook deze keer mocht Martien winnen en ook deze keer kreeg hij de partij kado toen Rob in iets mindere stelling plotseling grof materiaal kado deed. Het verschil met vorige week was dat het nu geen dame, maar slechts een stuk was. Daarbij kreeg Rob nog wat pionnen ervoor terug waardoor het toch nog heel spannend werd, en al helemaal omdat Martien zijn laatste seconden wegtikten en het moest doen met 30 seconden per zet. Martien deed in vliegentijd tijdnood met ingewikkelde stelling een verkapt remise aanbod door een eeuwig schaak af te dwingen. Rob dacht dit te kunnen voorkomen, maar miste hierdoor een horizontale switch van de witte dame waardoor het pardoes mat in 2 was!

De andere partij werd afgewerkt in het Philips stadion. Wil en Franck speelden een waanzinnig spannend potje blindfold chess. Wil dreef Franck naar het randje van de afgrond... maar toen gebeurde het... PSV scoorde de 1-0, het stadion ontplofte en in 1 klap waren beide spelers helemaal vergeten hoe het nu ook alweer stond. Ze hebben toen toch maar besloten de partij remise te geven om een onreglementaire zet te voorkomen.
Jammer, maar volgende keer hopelijk toch weer een match in Rembrandt. Voor de toeschouwers ook wel zo leuk!

In de Hertogjan League werden ook 2 partijen gespeeld. Tom en Michel maakten er werkelijk een zeer spannend potje van. Dames stonden aan beide kanten in, het was allemaal niet te overzien. Er volgde een grote afwikkeling en uiteindelijk bleek Tom dat pionneke op h3 over te houden. Deze pion winst vertaalde zich uiteindelijk naar een eindspel met een pluspion waarin de a-pion de winst bracht!

Eerlijk gezegd kan ik zelf niet veel vertellen over de andere partijen. Mijn potje tegen Rob was zo complex dat ik minder als anders rond heb kunnen lopen.

De uitslagen waren als volgt:
Martien van der Meijden - Rob van Meurs 1-0
Wil van Lankveld - Franck Steenbekkers 0.5
Roy van Esch - Hans Heijstek 0-1
Michel van de Elzen - Tom van Stiphout 0-1
Bart Driesten - Job de Lange 0-1
Ebe Reitsma - Reinder de Boer 1-0
Hans Bakx - Mark Boumans 0-1
Rien van Esch - Winston Brooker 0-1

Auteur Martien van der Meijden
Meer schaak nieuws >>>>


06-11-2015
 
 
Dubbelschaak
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)