Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Nederlands kampioen schaken 2011
 

Anish Giri en Zhaogin Peng zijn Nederlands kampioen schaken 2011

 


NK Schaken Giri met overmacht kampioen

 

Anish Giri is voor de tweede keer in zijn loopbaan kampioen van Nederland geworden. In Boxtel staat hij met nog een ronde te gaan met 6,5 uit 8 al 1,5 punt voor op het drietal Ivan Sokolov, Wouter Spoelman en Sipke Ernst. Giri won in de achtste ronde met zwart van Ruud Janssen die een Janssen vermeed de theorie tegen Giri maar de prijs was hoog. Al snel verloor hij een tempo en speelde hij dus eigenlijk met zwart en in de variant van de Benoni die op het bord kwam, was ook nog eens een hele goed voor Giri. Janssen offerde een pion maar kreeg daar nauwelijks compenstatie voor. Later weerlegde Giri een uit nood geboren stukoffer van Janssen met harde hand. 

Sipke Ernst offerde tegen Friso Nijboer de ene kwaliteit na de andere maar helemaal correct was het allemaal niet. Het eindspel stond wat beter voor Nijboer maar Ernst wist dat niettemin probleemloos remise te maken.

Jan Smeets blies maandag zelf zijn stelling op met de pionzet naar g5. ´Het won een kwaliteit maar ik kwam tot de ontdekking dat wit vervolgens enorm goed stond´, legde Smeets zijn verkeerde beslissing uit.

openingsexperiment zag mislukken.


NK Vrouwen Peng verovert dertiende titel

 

Een ronde voor het einde heeft Zhaoqin Peng de Nederlandse titel veroverd. Ze won met wit van Lisa Hortensius en kwam daarmee op 8 uit 9. Dat haar enig overgebleven concurrente Anne Haast remise speelde tegen Annemarie Volkers en verder achterop raakte was toen niet van belang meer.
Haast staat op 6 uit 9. Het betekende de dertiende Nederlandse titel voor Peng.
Maandag won Peng redelijk gemakkelijk. Ze offerde een pion die Hortensius niet aannam maar op een manier dat ze zelf een pion verloor. Dat bleek beslissend in het eindspel. 


Haast speelde een korte remise tegen Volkers. Die was over het resultaat misschien tevreden maar had eigenlijk gewoon door moeten spelen. In de slotstelling zou Volkers na 24. a5 erg goed hebben gestaan. 

Martine Middelveld had bij winst op Arlette van Weerel een WIM-norm behaald. Dat heeft er nooit ingezeten omdat het Van Weersel was die steeds wat beter stond. Het toreneindspel bleek remise waarmee er niettemin een einde kwam aan de reeks nederlagen van Van Weersel. 


Bron:Nederlandse schaakbond
Alles over het NK schaken lees verder>>>>

 

 

 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)