Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

NK Schaken 2011
 

 

IJzersterk Deelnemersveld Nederlandse Kampioenschappen Schaken

 

De Nederlandse Kampioenschappen schaken worden van 25 juni tot en met 5 juli gespeeld in de Brabantse gemeente Boxtel. Het volledige deelnemersveld is nu bekend.
Toernooidirecteur Jan Stomphorst is zeer tevreden over het deelnemersveld van het NK Algemeen: ‘Met een ratinggemiddelde van 2582 is dit NK op papier nog 1 punt sterker dan het NK van afgelopen jaar, en dat NK stond qua rating te boek als het sterkste NK ooit.
Titelverdediger Jan Smeets kan stevige concurrentie verwachten van de jeugdige Anish Giri, maar ook van “veteraan” en tweevoudig Nederlands Kampioen Ivan Sokolov.’


Het NK Vrouwen werd het eerste decennium van deze eeuw gedomineerd door Zhaoqin Peng.
De Hoofddorpse strijdt in de speelzaal van het mbo-vakcollege SintLucas voor haar dertiende NK titel in totaal. Concurrentie is vooral te verwachten van de Brabantse schaaksters Arlette van Weersel en Anne Haast.

De Nederlandse Kampioenschappen Schaken worden gesponsord door mbo-vakcollege SintLucas en het conferentieoord Landgoed Huize Bergen.

Het NK heeft met 2582 gemiddeld 1 ratingpunt meer dan in het recordjaar 2010.

Naam Rating
Anish Giri 2687
Jan Smeets 2647
Ivan Sokolov 2645
Erwin l'Ami 2611
Sipke Ernst 2596
Wouter Spoelman 2564
Friso Nijboer 2538
Daan Brandenburg 2535
Ruud Janssen 2512
Robin Swinkels 2483
Naam Rating      
Zhaoqin Peng 2375      
Arlette van Weersel 2246      
Anne Haast 2221      
Martine Middelveld 2120    
Lisa Hortensius
 
 
bron:Nederlandse schaakbond
Auteur : K.Stolk


 

 

 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)