Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Huub van Dongen
 

 

Huub van Dongen overleden

20 juni 1956 - 21 juli 2011

Gisteren, 21 juli 2011, bereikte ons het droeve nieuws dat onze voorzitter en mede oprichter van de club, Huub van Dongen, op 55 jarige leeftijd is overleden. Sinds de oprichting van SV De Waltoren, een van de twee clubs waaruit fusieclub Dubbelschaak ’97 is ontstaan, is Huub lid geweest van onze club.

Hoewel ik mij kan herinneren dat hij zich bij gelegenheid heeft laten ontvallen dat hij één jaartje geen lid is geweest. Wij zullen hem deze kleine zonde maar vergeven. Huub heeft in al die jaren ontzettend veel voor de club betekend.

De lijst van de activiteiten die hij voor onze club en het schaken in het algemeen heeft uitgevoerd is haast onuitputtelijk. Ik zal een opsomming geven wat mij op dit moment te binnen schiet.

Zoals gemeld was hij, als middelbare scholier, mede oprichter, Huub is diverse keren voorzitter geweest van onze club. Hij heeft diverse andere functies binnen het bestuur bekleed. Als eerste team speler, tientallen jaren zelfs eerste bord speler, heeft hij het niveau van onze club hoog gehouden. Na de externe partijen werden alle partijen van geïnteresseerde clubgenoten bekeken. Voor iedereen had Huub bruikbare tips.

Huub heeft onze jeugdopleiding nieuw leven in geblazen en is daar de laatste jaren mede trekker in geweest. Samen met “zijn team” heeft hij vele jeugdtoernooien georganiseerd en ook de afsluitende dag van het jeugdschaakjaar, vaak op camping Dennenoord, was altijd een enorm succes. Omliggende jeugdverenigingen konden meeprofiteren.

Huub is voorzitter geweest bij de NBSB en bondsraadslid van de KNSB.

Hij schreef wekelijks stukjes in het Brabants Centrum, mede om onze club te promoten. Een stukje dat ik mij nu kan herinneren gaat over het binnenhalen van Herman Grooten als trainer. Huub gaf namelijk daarvoor zelf training en haalde, met een bijdrage van een sponsor die erg geïnteresseerd was, zelf Herman binnen. Vervolgens moesten wij in het Brabants Centrum lezen wat een geweldige stap dit was voor de club maar wat een groot persoonlijk drama voor de vorige trainer. Dit soort humor was kenmerkend en die zullen we enorm gaan missen.

Bij de herfstfestijnen was Huub altijd aanwezig en met een goede fles sterke drank zaten we dan te vernikkelen achter het prachtige grote schaakbord van Ad van Iersel. We trokken altijd veel bekijks.

Bij ieder toernooi dat ooit op onze club is georganiseerd is Huub betrokken geweest. Daarvan ben ik overtuigd. Diverse grootmeesters zijn door hem naar Boxtel gehaald. Zelfs de enige Nederlandse wereldkampioen schaken (tot nu toe) prof. Dr. Max Euwe heeft hij naar Boxtel gehaald.

Zijn laatste grote wapenfeit was het naar Boxtel halen van het Nederlands kampioenschap schaken algemeen en dames. Met zijn stichting Houtje Hoofd Helder wist hij zelfs nog een sterk bezet neventoernooi te organiseren. Het aantal deelnemers viel tegen maar dat zou volgend jaar een stuk beter worden. Huub gaat het niet meer meemaken.

Zijn belangrijkste contributie aan onze club is echter geweest dat hij gewoon Huub was. Met zijn vrolijkheid, humor, liefde voor het mooie in het schaken, zijn fanatisme en zijn betrokkenheid bij iedereen van en rond de schaakclub was hij de grote bindende factor binnen onze vereniging.

Het is onbeschrijflijk welk een groot gat Huub achterlaat. Wij leven enorm mee met Pieternel, zijn familie en vrienden en wensen hen heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Namens het bestuur SV Dubbelschaak ‘97


ter nagedachtenis aan Huub van Dongen
Condeleance register


 

21-07-2011
 
 
Huub van Dongen
 
 
foto`s: Huub van Dongen >>>>

bron : dubbelschaak 97


 

 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)