Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

 
 

 

Ad van de Langenberg clubkampioen

Afgelopen zondag werd er op de banen van handboogschutterij l’Union Boxtel weer gestreden om het clubkampioenschap oftewel het koningschieten. De strijd over 60 schoten op de 25 meter kende een spannend verloop.

Henk Jegers nam na 10 schoten gedecideerd de leiding met in zijn kielzog Marcel van der Lee en Adri van de Langenberg. Enkele mindere pijlen deed hem iets terugvallen en vd Langeberg en vd Lee kwamen langszij. Na 25 schoten had vd Langenberg een puntje voorsprong op Jegers. De tweede ronde over 25 pijlen bouwde Adri zijn voorsprong verder uit en kon met een gerust hart de finale in. Zijn score over 60 schoten bedroeg uiteindelijk 529 pnt, zeven meer dan Marcel van der Lee die op een tweede plaats belande. Henk Jegers zag ook nog Gerard van der Steen lanszij komen en beide eindigden zij op 520 pnt. De barrage voor de derde plaats eiste hij toch nog voor zich op door van der Steen met 48 om 45 pnt te verslaan.

Voor Adri betekende dit zijn vierde clubkampioenschap, zijn laatste dateerde alweer van elf jaar gelden en volgde hiermee Frank van Grinsven op die deze editie niet mee kon doen wegens een vakantie.
Bij de junioren was het Meike van Oss met een prima score van 438 pnt over 25 schoten. Zij bleef daarmee Sylvana van der Burgt met 419 en titelverdediger Jelt van de Langenberg met 414 pnt ruim voor.

Einduitslag:
Heren:

 1. Adri van de Langenberg                                      529
 2. Marcel van der Lee                                               522
 3. Henk Jegers                                                          520
 4. Gerard van der Steen                                          520
 5. Henri van de Broek                                             495
 6. Frans Kluijtmans                                                  413

Junioren:

 1. Meike van Oss                                                     438
 2. Sylvana van der Burgt                                        419
 3. Jelt van de Langenberg                                    414
 4. Senn Steenbakkers                                           397
 5. Niels Nelissen                                                     308
 6. Marissa Smits                                                      204

Licht herstel indoorteam:

Het eerste viertal is in de derde ronde in de indoorcompetitie Te St.Oedenrode beland op de derde plaats in de Ere-klasse. Het totaal voor de beste drie schutters was 787 pnt, het hoogste aantal voor deze competitie. Vooral de score van  liefst 280 pnt voor Adri van de Langeberg was uitstekend. Henk Jegers behaalde 259, Gerard van der Steen 251 en Henri van de Broek zag de teller op 238 pnt stoppen.
De jeugd was vorige week ook actief in St.Oedenrode. Senn Steenbakkers was dit maal de beste deelnemer aan Boxtelse zijde. Zijn score van 245 pnt over 30 schoten op de 18 meter was goed te noemen. Meike van Oss behaalde 242, Sylvana van der Burgt 241 en Jelt van de Langenberg 189 pnt.

 


14-10-2018
 
 
Ad van de Langenberg clubkampioen
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)