Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

SP-estafetteloop voor actie ‘Geen kind aan de kant’
 

 

SP-estafetteloop voor actie ‘Geen kind aan de kant’

Op zaterdag 25 januari organiseert de SP-werkgroep ‘Geen kind aan de kant’ een estafetteloop van 10.00-16.00 uur bij De Walnoot in Selissenwal. Het doel is om via sponsoring van de lopers geld in te zamelen, zodat kinderen die het wat minder hebben in de grote schoolvakantie iets leuks kunnen gaan doen. Dat zal gebeuren in overleg met de Voedselbank en de Vincentiusvereniging. De twee lijsttrekkers van de SP voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, Eric van den Broek en Dave van de Ven, zullen de estafette openen door de eerste rondjes te lopen.

De actie is gericht op leerlingen van basisscholen. Een aantal scholen heeft reeds toegezegd om intekenlijsten klaar te leggen. De leerlingen zoeken sponsors (vanaf 1 euro) bij familie en bekenden en moeten daarvoor een of meerdere rondjes bij De Walnoot lopen. De bedoeling is dat er estafettestokjes doorgegeven worden en dat er continu gelopen wordt. Ook volwassenen zijn van harte welkom, zij kunnen op de dag intekenen en sponsoren en desgewenst ook lopen. Bezoekers kunnen ter plekke donaties doen voor het goede doel.

Naast de estafetteloop kunnen de kinderen ook voetballen, basketballen, sjoelen en kegel vangen. Ook zijn er workshops Yoga en Tai chi. De SP-Soepexpress zorgt voor heerlijke tomatensoep.

De SP-werkgroep ‘Geen kind aan de kant’ wil niet alleen praten over armoede onder kinderen, maar er ook daadwerkelijk iets aan doen. Het is onaanvaardbaar dat er in een rijk land als Nederland bijna 400.000 kinderen in armoede moeten opgroeien. In Boxtel gaat het om ongeveer 750 kinderen. De werkgroep is van mening dat arme kinderen niet aan de kant moeten staan, maar mee moeten kunnen doen met andere kinderen. De werkgroep heeft er via sponsoring voor gezorgd dat 42 arme kinderen het Sinterklaasfeest van de Voedselbank hebben kunnen vieren. Er zullen nog meer activiteiten georganiseerd worden.

Informatie: Marije van Kuijk, telefoon 06-52189986 of 682276  

Bron SP Boxtel


25-01-2014
 
 
SP-estafetteloop voor actie ‘Geen kind aan de kant’
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook



 

 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)