Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Clubkampioenschap TTV Taverbo/SABO
 

 

Stefan Bernhardt opnieuw clubkampioen TTV Taverbo/SABO

Tafeltennisser Stefan Bernhardt heeft zijn clubtitel met succes verdedigd. Tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen van tafeltennisvereniging Taverbo/SABO, die op zondag 22 januari werden georganiseerd, versloeg hij Erik Mangnus in de finale. Bij de jeugd was Sjoerd van Heerebeek in de eindstrijd te sterk voor Rick van der Schoot.

De strijd om de felbegeerde titel van clubkampioen was bij de senioren dit jaar opener dan ooit. Om uiteenlopende redenen moesten enkele topspelers verstek laten gaan waardoor vele spelers hun kans roken. Stefan Bernhardt was als titelverdediger en enige afgezant van het eerste team van Taverbo/SABO, dat eind vorig jaar voor het eerst promoveerde naar de landelijke derde divisie, wel van de partij en daarmee direct ook een van de favorieten. Zonder slag of stoot ging het echter allerminst voor de Bestenaar in Boxtelse dienst. In de poulefase was uitschakeling nabij maar bij de eindafrekening zat Bernhardt uiteindelijk toch aan de goede kant van de score en plaatste zich daarmee voor de halve finale. Middels een 3-1 overwinning op Jasper van der Aa stoomde hij vervolgens direct door naar de finale. In de andere halve finale nam Willem de Koning een 2-0 voorsprong tegen Erik Mangnus, maar laatstgenoemde wist net op tijd het tij te keren en in extremis alsnog de zege te pakken.

De eindstrijd werd zodoende een reprise van een duel uit de poulefase. Daarin had Bernhardt al met 3-1 gewonnen van Mangnus, maar nu begonnen beide spelers uiteraard weer gewoon op 0-0. Voor Mangnus was het zijn allereerste finale maar last van plankenkoorts had hij niet. Met sterk aanvallend spel dwong hij Bernhardt tot het uiterste. In de beslissende vijfde game wist Bernhardt vanaf 3-3 een gaatje te slaan door een aantal punten op rij te maken. Deze tegenslag kwam Mangnus niet meer te boven en even later moest hij Bernhardt feliciteren met alweer zijn tweede clubtitel op rij.
Ook de eerste prijs in de B-groep ging mee naar Best. Arjan Versteeden speelde pas zijn eerste clubkampioenschappen voor zijn nieuwe club en wist daarin direct een finaleplaats te scoren. In een fraai duel met vele lange rally’s was hij met 3-1 te sterk voor Thomas Schets.   
Bij de jeugd wist Rick van der Schoot het verrassend tot de finale te schoppen. Van der Schoot, die in de NTTB-competitie uitkomt voor het tweede jeugdteam, versloeg in de halve finale Dani de Rooij, uitkomend voor Jeugd 1. Om vervolgens ook topfavoriet Sjoerd van Heerebeek te kloppen bleek echter te veel gevraagd. Ondanks knap weerwerk van Van der Schoot wist Van Heerebeek zijn favorietenrol waar te maken door op de beslissende punten genadeloos toe te slaan. Zodoende mag ook hij zich het komend jaar clubkampioen van Taverbo/SABO nomen.

Auteur Jasper van der AA
Meer tafeltennis nieuws >>>>


22-01-2017
 
 
Clubkampioenschap TTV Taverbo/SABO
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)