Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

B.R.T.C. tafeltennis
 

 

De Horntreffers ondervindt veel tegenstand van De Firma Fotografie

Lukt het Taverbo Sabo 3 om ongeslagen kampioen te worden in de BRTC nu het ook van Taverbo Sabo 2
wint ? Taverbo Sabo 1 wint met grootst mogelijke cijfers van De Dommel en drukt dit team nog verder op de onderste positie. De Horntreffers ondervindt veel tegenstand van De Firma Fotografie en wint maar ternauwernood. Rotsvast nestelt zich stevig in de middenmoot na winst op Taverbo Sabo 4.

In de BRTC (Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie) moest kampioenskandidaat Taverbo Sabo 3 tegen de nieuwe nummer twee van de ranglijst Taverbo Sabo 2 proberen de ongeslagen status te handhaven. Het slaagde hierin wel maar Mari van Dijk, Hans Fonken en Lothar Groth gaven zich niet zomaar gewonnen. Daan de Koning van Taverbo Sabo 3 won drie enkelspelen maar moest zich tot het uiterste inspannen om dit te bereiken. Hij won twee partijen in vier games en de partij tegen Mari van Dijk zelfs pas in de vijfde beslissende game. Uschi Meeuwis won twee enkelspelen en moet aan Mari een punt afgeven en won pas in de vierde game van Lothar Groth. Henk IJsseldijk was tegen het uiterst gemotiveerd spelend Taverbo Sabo 2 niet opgewassen en kon zijn team deze keer niet aan punten helpen. De beslissing in deze partij viel dan ook in het dubbelspel waarbij Taverbo Sabo 2 zijn ongeslagen status in deze partij verloren zag gaan en de winst voor de eerste keer dit seizoen aan de tegenstander laten. Daan de Koning en Uschi Meeuwis waren deze keer te sterk voor het duo van Taverbo Sabo 2. Uitslag 6-4 in het voordeel van Taverbo Sabo 3.

Taverbo Sabo 1 zag de ontwikkeling in de partij tussen de beide teams van Taverbo Sabo 2 en 3 met genoegen aan en door een duidelijke 10-0 zege op het team van De Dommel kwamen zij toch weer in het spoor voor een plaats bij de bovenste drie op de ranglijst door nu al de tweede plaats over te nemen van Taverbo Sabo 2. Hans van Haaren, Cees Hems en Frans van Dun wonnen al hun enkelspelen zij het dat er in enkele van deze tot het uiterste moest worden gegaan. Ook Ronald van Dael leverde nog een aandeel in de winst door samen met Hans van Haaren het dubbelspel te winnen. Voor Wim Jansen, Ad de Man en Ad van Lier was er deze avond geen eer te behalen en zag de concurrenten Taverbo Sabo 4 en De Firma Fotografie weer wat verder uit het zicht van de onderste plaats op de ranglijst weglopen. Uitslag 10-0 in het voordeel van Taverbo Sabo 1.

I n de wedstrijd tussen Taverbo Sabo 4 en Rotsvast ging het om aansluiting te blijven houden bij de middenmoot en verder van de onderste plaats te geraken. Rotsvast slaagde hierin het beste. Erik van der Schoot bleef weer ongeslagen in de enkelspelen en Geerta Pluut deed met twee overwinningen ook weer een stevige bijdrage aan de winst. Ook Bart Theeuwes won een enkelspel en omdat ook het dubbelspel werd gewonnen kwam er een verdiende overwinning op het wedstrijdformulier te staan voor Rotsvast. Toon van Geel wist met twee overwinningen de uitslag nog enigszins aanzien te geven maar Peter de Rooij won er slechts één en bewees weer eens niet zo in vorm te zijn als het vorig seizoen. Mari Smits lukte het zelfs deze keer niet tot scoren te komen. Het dubbelspel was ook in het voordeel van Rotsvast zodat er toch nog een grote overwinning voor Rotsvast uitrolde. Uitslag 7-3 in het voordeel van Rotsvast.

Voor het team van De Firma Fotografie stond er veel op het spel omdat de verwachting was dat het op de laatste plaats staande De Dommel en medeconcurrent voor deze positie Taverbo Sabo 4 punten zouden laten liggen tegen hun zware tegenstanders. En die verwachting kwam uit. Zelf speelden zij een sterke partij tegen De Horntreffers en zagen zij inderdaad veel puntverlies bij de concurrenten. Jordy van de Laak wist twee punten te scoren en broer Nick en Gabriël Valks haalden ieder een punt binnen. Voor De Horntreffers wordt het een tegenvallend seizoen mede door veel blessures die het team dit jaar te beurt vallen. Hans van Weert en Wim van Aarle wonnen ieder twee partijen en Ad van Weert moest genoegen nemen met een zege. Wim van Aarle en Hans van Weert wisten wel het dubbelspel naar zich toe te trekken door van Jordy en Nick te winnen en zo toch aan de goede kant van de score te blijven. Voor het team van De Firma Fotografie betekende de vier behaalde punten bijna net zoveel als een overwinning. Uitslag 6-4 in het voordeel van De Horntreffers.

Taverbo Sabo 1 - De Dommel 10 - 0
De Horntreffers    - De Firma Fotografie   6-4
Taverbo Sabo 4 - Rotsvast 3-7
Taverbo Sabo 3 - Taverbo Sabo 2 6-4
 
Standenlijst per 13 februari 2017
1.   Taverbo Sabo  3 130 - 95
2.   TaverboSabo 1 120 - 71
3.   Taverbo Sabo 2 130 - 69
4.   De Horntreffers 120 - 66
5.   De Grand Café Rembrandt 120 - 59
6.   Rotsvast 110-56
7.   De Firma Fotografie 130 - 51
8.   Taverbo Sabo 4 120 - 47
9.   De Dommel 120 - 36
 
Programma 20 februari 2017 
De Horntreffers  - De Dommel
Taverbo Sabo 4 - Grand Café Rembrandt
Taverbo Sabo 3 - Rotsvast
Taverbo Sabo 2 - Taverbo Sabo 1


Auteur Ad Brekelmans
Website : www.taverbo.nl
Meer tafeltennis nieuws >>>>


13-02-2017
 
 
B.R.T.C. tafeltennis
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)