Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

BRTC tafeltennis
 

 

Lijstaanvoerder Taverbo Sabo 3 ontsnapt aan nederlaag

Lijstaanvoerder Taverbo Sabo 3
ontsnapt aan nederlaag tegen Grand Café Rembrandt en ziet concurrenten puntverlies lijden. De Firma Fotografie wint van Taverbo Sabo 4 en loopt verder uit weg van de onderste plaats. Rotsvast komt gelijk met Taverbo Sabo 2 na 7-3 winst. In strijd om bovenste posities schieten De Horntreffers en Taverbo Sabo 1 niet veel op met gelijkspel.

In de BRTC (Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie) begon lijstaanvoerder Taverbo Sabo 3 sterk aan de wedstrijd tegen het team van Grand Café Rembrandt door winst van Uschi Meeuwis en Daan de Koning op Ad Brekelmans en Arnold van der Heijde. Hans Stoker zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd door in een spannende en lange partij uiteindelijk in de beslissende vijfde game met 11-8 van IJsseldijk te winnen. Samen met Ad Brekelmans won hij ook het dubbelspel en door winst van Arnold, Ad en Hans op respectievelijk Uschi Meeuwis, Daan de Koning en Henk IJsseldijk bouwde Grand Café Rembrandt een 5-2 voorsprong op. Maar door driemaal winst van Taverbo Sabo 3 van Uschi, Henk en Daan konden zij een nederlaag voorkomen en ging toch tevreden met een gelijkspel uit de speelzaal en zag dat de concurrentie niet dichterbij kwam. Voor het team Grand Café Rembrandt die van te voren genoegen zou nemen met een gelijkspel viel het resultaat achteraf gezien tegen. Uitslag 5-5

De concurrenten voor het kampioenschap De Horntreffers en Taverbo Sabo 1 traden tegen elkaar aan de tafel en ook hier was sprake van hetzelfde scenario. Ronald van Dael van Taverbo Sabo 1 opende met een zege op Ad van Weert maar Wim van Aarle en Hans van Weert van De Horntreffers wisten dit om te zetten in een 2-1 voorsprong maar De Horntreffers moesten in de vijfde game de winst in het dubbelspel aan Taverbo Sabo 1 laten. De volgende drie partijen waren weer in het voordeel van De Horntreffers door winst van Wim van Aarle, Ad en Hans van Weert op Ronald van Dael (die daarmee zijn eerste nederlaag van het seizoen moest incasseren) Hans van Haaren en Frans van Dun en ook hier was de tussenstand 5-2 in het voordeel voor De Horntreffers. In de resterende drie partijen trokken de mannen van Taverbo Sabo 1 de zaken weer recht door een onverwachte winst in drie games van Hans van Haaren op de laatste weken bijna onverslaanbare Wim van Aarle en van Ronald van Dael en Frans van Dun op Hans en Ad van Weert. Ook deze laatste zege kwam onverwacht omdat Frans van Dun een zeer sterke partij speelde en daarmee het gelijkspel veilig kon stellen. Door deze uitslag werd het gat met koploper Taverbo Sabo 3 echter niet kleiner maar met nog een volledige speeldag en een inhaalwedstrijd te gaan is de strijd om de eerste plaats na het spelen van de helft van de competitie nog niet gestreden. Uitslag 5-5.

Omdat De Dommel speelvrij was, deed de gelegenheid voor De Firma Fotografie zich voor om meer afstand van de onderste plaats te nemen en zich ook bij de middenmoot te voegen. Taverbo Sabo 4 moest dit zien te voorkomen maar slaagde daar niet in. Toon van Geel van Taverbo Sabo 4 gaf geen krimp en won zijn drie enkelspelen maar Peter de Rooij heeft niet de vorm van het vorig seizoen en moest genoegen nemen met de winst op Stef Schellekens en teamgenoot Raymond de Boer kon geen punten bijdragen in deze wedstrijd. Jordy en Henk van de Laak wonnen voor De Firma Fotografie van Peter de Rooij en Raymond de Boer en ook het dubbelspel was voor hen door winst op Toon en Peter. Door de 6-4 zege naderde De Firma Fotografie tot op een punt van Taverbo Sabo 4 en door de overige resultaten vond zij daarmee de aansluiting bij de middenmoot. Uitslag 6-4 in het voordeel van De Firma Fotografie.

Deze middenmoot wordt geleid door Taverbo Sabo 2 die tegen het dit seizoen sterk voor de dag komend Rotsvast moest aantreden. Rotsvast was van plan een gooi te doen naar de overname van de positie van Taverbo Sabo 2. Het slaagde daar niet helemaal in maar door driemaal winst van de sterk spelende Geerta Pluut en Erik van der Schoot (die dit seizoen pas een keer verloor) en de zege van Bart Theeuwes op Mari van Dijk kwam de teller voor Rotsvast uiteindelijk op zeven punten uit. Voor Mari van Dijk viel er deze avond geen eer in het enkelspel te halen en alleen de winst in het dubbelspel samen met Joop van Eijk leverde hem een punt op. Wel was deze winst de zevende winstpartij dit seizoen en bleven daarmee ongeslagen in het dubbelspel. Lothar Groth en Joop van Eijk konden met de winst op Bart Theeuwes maar ternauwernood voorkomen dat Taverbo Sabo 2 voorbij gestreefd werd door het team van Rotsvast. Uitslag 7-3 in het voordeel van Rotsvast.

Auteur Ad Brekelmans
Website : www.taverbo.nl
Meer tafeltennis nieuws >>>>


14-11-2016
 
 
BRTC tafeltennis
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)