Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Sjoerd van Heerebeek B-kwalificatietoernooi
 

 

Sjoerd van Heerebeek wint B-kwalificatietoernooi in Aalsmeer

De 14-jarige Boxtelse tafeltennisser Sjoerd van Heerebeek heeft in Aalsmeer op zeer overtuigende wijze het B-kwalificatietoernooi op zijn naam geschreven. Met deze knappe prestatie verdiende het jeugdlid van Taverbo-Sabo een B-licentie.

Met vijf jeugdleden was de Boxtelse tafeltennisvereniging goed vertegenwoordigd bij het B-kwalificatietoernooi. Naast van Heerebeek probeerden ook Rick van der Schoot, Dani de Rooij, Niels Wesseling en Rens Bedijn in Aalsmeer een B-licentie te bemachtigen. Van der Schoot kwam daar nog dicht in de buurt. In zijn poule speelde hij een aantal zeer spannende partijen die hij in de meeste gevallen met een uiterste krachtsinspanning over de streep wist te trekken. Hierdoor eindigde hij knap als tweede in de poule. De marathonpartijen zouden echter hun tol eisen in de eerste knock-outronde. Ondanks de aanmoedigingen van de Rooij, Wesseling en Bedijn, die de poulefase niet hadden overleefd, bleek de tank leeg en moest hij zijn tegenstander al snel feliciteren.   

Van Heerebeek was ondertussen bezig aan een indrukwekkende zegereeks. In de poulefase had hij alleen tegen de hoogstgeplaatste speler een gamepje hoeven af te staan. In de knock-outfase ging hij vervolgens vakkundig door met het declasseren van zijn opponenten. Alleen in de finalewedstrijd moest hij nog even op zijn tellen passen. Nadat van Heerebeek snel een 2-0 voorsprong had genomen verslapte hij onbedoeld een klein beetje waardoor zijn degelijk spelende tegenstander nog een kansje rook en hem een gamepje wist te ontfutselen. Het Boxtelse tafeltennistalent zette in het vervolg echter een tandje bij en liet er geen twijfel over bestaan wie er met de beker naar huis toe zou gaan.
Dankzij deze mooie prestatie heeft van Heerebeek niet alleen een mooie trofee voor op de schoorsteenmantel gewonnen maar heeft hij nu eveneens een B-licentie achter zijn naam staan. Dit betekent voor hem een mooi opstapje naar grotere toernooien en een fraaie stap in zijn tafeltennisloopbaan.

 


17-06-2017
 
 
Sjoerd van Heerenbeek
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)