Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Taverbo / Sabo 1
 

 

Gelijkspel Taverbo/SABO bij debuut in derde divisie

Het eerste team van tafeltennisvereniging Taverbo/SABO heeft bij haar allereerste wedstrijd ooit op landelijk niveau direct een resultaat geboekt. In Roosendaal werden de punten gedeeld met ODT: 5-5.
Het afgelopen seizoen veroverde Taverbo/SABO voor de eerste maal in de clubgeschiedenis de titel in de hoofdklasse van de afdeling ZuidWest.

Dankzij dit resultaat promoveerde de club naar de landelijke competitie. Bij het debuut in de derde divisie kwam de Boxtelse ploeg direct een oude bekende tegen. Ruim een jaar geleden stond Taverbo/SABO namelijk al eens op de drempel van de divisie maar ging men in de voorlaatste competitiewedstrijd in Roosendaal met 9-1 keihard onderuit tegen titelconcurrent ODT. Daarmee was in een klap de kans op het kampioenschap verkeken. Datzelfde ODT was afgelopen zaterdag de tegenstander bij de allereerste wedstrijd van Taverbo/SABO op landelijk niveau. Boxtelaren Teun Vlaminckx en Michel Sperling waren er al bij op die zwarte novemberavond in 2015. Vanwege blessureleed stond Vlaminckx ditmaal niet opgesteld. Sperlings naam prijkte wel op het wedstrijdformulier, samen met die van Marlotte Staps en de kersverse clubkampioen Stefan Bernhardt.

Taverbo/SABO begon goed aan de wedstrijd en nam brutaal een 3-1 voorsprong. Sperling verloor zijn enkelpartij maar pakte samen met Staps wel de winst in het dubelspel. Hierna nam de thuisploeg het initiatief echter over middels drie winstpartijen op rij. Sperling herstelde vervolgens de opgelopen schade dankzij een zwaarbevochte overwinning in vijf games. Omdat ook Staps haar laatste wedstrijd nipt wist te winnen eindigde de seizoensouverture in 5-5. Een resultaat waar men in het Boxtelse kamp niet ontevreden mee was. Na een competitievrij weekeinde speelt Taverbo/SABO op zaterdag 11 februari voor de eerste maal een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan het tweede team van Avanti uit Hazerswoude-Dorp.

Auteur Jasper van der AA
Meer tafeltennis nieuws >>>>


28-01-2017
 
 
Taverbo
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)