Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Historische titel voor Taverbo/SABO
 

 

Historische titel voor Taverbo/SABO

De tafeltennissers van Taverbo/SABO hebben er lang op moeten wachten maar afgelopen zaterdag 3 december werd dan eindelijk voor het eerst in de clubgeschiedenis promotie naar de landelijke derde divisie afgedwongen. In de thuiswedstrijd tegen Never Despair 4 bleek een 7-3 overwinning ruim voldoende voor de titel in de hoofdklasse van de afdeling ZuidWest.

In het verleden was de Boxtelse club al menigmaal dichtbij het kampioenschap in de hoogste afdelingsklasse van Brabant en Zeeland, maar steeds stond er toen een offday of gewoonweg een sterkere ploeg succes in de weg. Ditmaal werd er dan eindelijk afgerekend met deze demonen uit het verleden, al ging dat niet zonder slag of stoot. Vorige week leek het wederom helemaal mis te gaan toen in Sint Willebrord met maar liefst 7-3 werd verloren van The Back Hands. Gelukkig voor de Boxtelaren bleef deze nederlaag ditmaal zonder consequenties.

Dit was met name te danken aan titelconcurrent Middelburg. Vorige week traden zij tegen hekkensluiter Never Despair 4 met maar liefst twee invallers aan en kwamen zodoende niet verder dan 5-5. Deze week maakten ze het helemaal bont door met slechts twee spelers af te reizen naar Den Bosch voor het duel met Never Despair 2. Opnieuw was een gelijkspel het resultaat waardoor Taverbo/SABO in de thuiswedstrijd tegen Never Despair 4 aan vijf punten genoeg had voor de titel waar het zo naar hunkerde.
De Boxtelse ploeg begon ijzersterk aan het duel. Marlotte Staps, Stefan Bernhardt en Michel Sperling wonnen allemaal hun eerste enkelpartij. Daarna leek de kampioensstress echter toe te slaan. Het dubbelspel ging verloren en Bernhardt verloor kansloos van hardhitter Ronny Struyk. Ook Staps leek tegen verdediger Luc Janssen op een nederlaag af te stevenen. Zij herpakte zich echter in de vijfde game en zorgde zo voor een flinke mentale oppepper voor haar ploeg. Temeer omdat ondertussen ook de eindstand van het duel in Den Bosch tot in Boxtel was doorgedrongen. Het was vervolgens Sperling die tegen de aanvallend ingestelde noppenspeler Luuk Mulders het beslissende vijfde punt op het scorebord bracht. Uiteindelijk werd de eindstand door overwinningen van Bernhardt en opnieuw Sperling nog naar 7-3 getild.

Met het kampioenschap heeft Taverbo/SABO tevens een plekje in de landelijke derde divisie verdiend. Nog nooit eerder in de historie van de club was er een seniorenteam op landelijk niveau actief. Deze titel mag dus met recht een historische titel genoemd worden, waarbij ook de rol van Teun Vlaminckx niet onderschat mag worden. De aanvoerder speelde niet mee in de kampioenswedstrijd maar is al vele jaren een vaste kracht in het eerste team en heeft alle successen en decepties van dichtbij meegemaakt. Ook tijdens dit seizoen was hij weer van grote waarde en deze promotie betekent voor hem dan ook de beloning voor jarenlang hard werken.

Het was voor de Boxtelse tafeltennisvereniging sowieso een ongekend succesvol seizoen. Naast Taverbo/SABO 1 konden namelijk nog vier seniorenteams de kampioensvlag hijsen. Taverbo/SABO 3 pakte de titel in de eerste klasse en dwong daarmee promotie naar de hoofdklasse af. De teams 4, 7 en 9 behaalden het kampioenschap in respectievelijk de tweede, zesde en zevende klasse.
Hoewel al deze titels natuurlijk allemaal met vreugde en trots werden begroet werd de feestvreugde overschaduwd door het plotseling overlijden van clubicoon Evert Thomassen (61) enkele dagen eerder. Evert heeft gedurende tientallen jaren bijzonder veel voor de vereniging betekend. Zo was hij jarenlang lid van het bestuur en was hij een van de drijvende krachten achter de bouw van Taverbo’s eigen speelzaal. Uit respect voor hem werd de seizoensafsluitende winterbarbecue afgelast en werd de feestelijke huldiging van de kampioensteams uitgesteld. 

Auteur Jasper van der AA
Meer tafeltennis nieuws >>>>


03-12-2016
 
 

Historische titel voor Taverbo/SABO

 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)