Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Taverbo H1 - Hilversum H1
 

 

‘Tikkie-takkie-Taverbo’ verricht mirakel

Op sensationele wijze hebben de tafeltennissers van Taverbo/SABO de eerste overwinning in de landelijke derde divisie behaald. In eigen huis werden de Boxtelaren in eerste instantie overklast door het derde team van Hilversum, maar net als FC Barcelona eerder deze week boog het Boxtelse vaandelteam een schier onoverbrugbare 0-4 achterstand alsnog om in een overwinning: 6-4.

“Hilversum 3 bestond nog niet”, zong Herman van Veen ooit. Maar dat Hilversum 3 wel degelijk bestaat werd in de beginfase van het duel pijnlijk duidelijk voor Taverbo/SABO. Teun Vlaminckx, Michel Sperling en Stefan Bernhardt kregen geen vat op het spel van de Noord-Hollanders en verloren allen hun eerste enkelpartij. Toen ook het dubbelspel nipt in vijf games verloren ging tekende zich een monsternederlaag af. En in een competitie waarbij alle ploegen op slechts enkele punten van elkaar staan kan één slechte dag je zomaar de kop kosten.
Net toen het degradatiespook aan de deur begon te kloppen van de speelzaal op Sportpark Munsel kreeg Taverbo/SABO echter de geest. Clubkampioen Bernhardt zette Taverbo/SABO in de vijfde partij van de dag eindelijk op het scorebord. Dankzij deze overwinning gingen ook zijn teamgenoten zichtbaar met meer vertrouwen spelen. Toen ook Vlaminckx en Sperling vervolgens hun tweede partij wisten te winnen was het momentum helemaal aan Boxtelse zijde. De gasten uit de mediastad waren het spoor volledig bijster en waar zij in de beginfase de regie stevig in handen hadden waren zij het die nu de ballen konden gaan rapen. Sperling en Bernhardt denderden in hun laatste partij over hun tegenstanders heen en met zijn tweede zege van de dag maakte aanvoerder Vlaminckx de comeback compleet.
Een wedstrijdverloop zoals dat zich op deze zaterdagmiddag voltrok ziet men zelden in de tafeltenniscompetitie. Met recht kan er daarom gesproken worden over een ‘wonder van Boxtel’. Het moge duidelijke zijn dat de euforie aan Boxtelse zijde na afloop dan ook zeer groot was. En dat is terecht, want met deze fraaie zege doen de Boxtelaren nog altijd volop mee in de strijd om de titel. Zoals eerder aangegeven kan men zich echter geen mispeer permitteren want dan dreigt onherroepelijk degradatie. Komende zaterdag reist Taverbo/SABO af naar Weert voor een treffen met Megacles. Ook dan zal er weer een goede prestatie verlangd worden van de Boxtelse ploeg.

Auteur Jasper van der AA
Meer tafeltennis nieuws >>>>


11-03-2017
 
 
Taverbo H1 - Hilversum H1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)