Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Taverbo/Sabo – Taverzo
 

 

Taverbo/SABO wimpelt aanval concurrent af

In een regelrechte degradatiekraker in de landelijke derde divisie heeft het eerste team van Taverbo/SABO de aanval van concurrent Taverzo succesvol afgeslagen. In een spannend duel leken de Boxtelaren op een nederlaag af te stevenen maar sleepten zij er alsnog een gelijkspel uit: 5-5. In de afdelingscompetitie haalde Taverbo/SABO 3, dankzij een 8-2 zege op Tios ’51, al op twee wedstrijden voor het einde van de competitie de titel in de eerste klasse binnen.
 
Voor Taverbo/SABO 1 zijn het spannende tijden. In de derde divisie staan, op koploper Avanti na, alle ploegen uiterst dicht bij elkaar. Iedere misstap kan derhalve catastrofale gevolgen hebben. Zaterdag kwam hekkensluiter Taverzo op bezoek in Boxtel. Ondanks dat de ploeg uit Zoetermeer momenteel de laatste plaats bekleedt is dit een uiterst vervelende ploeg om tegen te spelen. Het spel van de gasten kan op zijn minst als ‘apart’ worden bestempeld. Twee van de drie spelers gebruiken alternatieve noppenrubbers die het doorgaans verzorgde spel van de Boxtelaren aardig wisten te ontregelen. Het was voor Taverbo/SABO daarom zaak om de tactiek aan te passen aan het spel van de tegenstander. Met name aanvoerder Teun Vlaminckx is hier een meester in. Met zijn ervaring hielp hij vandaag zijn team aan een gelijkspel.

Lang leek het er echter op dat Taverzo er met de winst vandoor zou gaan. Twee partijen voor het einde stonden de gasten namelijk op een 3-5 voorsprong. Het was vervolgens Marlotte Staps die met haar tweede zege van de dag de achterstand terugbracht naar 4-5. In de allesbeslissende slotpartij sprak nestor Vlaminckx al zijn ervaring aan en met veel kap- en schuifwerk, afgewisseld met zo nu en dan een verrassende aanvalsbal, dreef hij zijn tegenstander tot wanhoop en naar een 3-0 nederlaag. Ook voor Vlaminckx was het zijn tweede overwinning van de dag. Stefan Bernhardt had met één winstpartij eveneens een aandeel in de uiteindelijke 5-5.
Nog altijd is lijfsbehoud allerminst zeker voor de Boxtelse formatie maar met dit resultaat is er wel een goede stap gezet. Ook het volgende duel is weer van cruciaal belang. Komende zaterdag gaat Taverbo/SABO op bezoek bij Hilversum, dat eveneens strijd levert om ook komend seizoen in de derde divisie te mogen acteren.

Taverbo/Sabo
Tafeltennis
Uitslagen NTTB-competitie: wedstrijden 03-03-2017 t/m 09-04-2017
Senioren NTTB
Taverbo/Sabo 1 - Taverzo 2 5 - 5
Taverbo/Sabo 2 - The Back Hands 1 4 - 6
Taverbo/Sabo 3 - TIOS '51 2 8 - 2
Taverbo/Sabo 4 - TTCV 2 2 - 8
Taverbo/Sabo 5 - PJS 1 4 - 6
Taverbo/Sabo 6 - ROTAC '82 3 10 - 0
Taverbo/Sabo 7 - JCV 8 7 - 3
Taverbo/Sabo 8 - ASIO 2 8 - 2
Taverbo/Sabo 9 - OTTC 5 3 - 7
Jeugd NTTB
Taverbo/Sabo 1 - TIOS '51 3 5 - 5
Taverbo/Sabo 2 - Meppers (H) 2 6 - 4
Taverbo/Sabo 3 - LUTO 1 8 - 2
Taverbo/Sabo 4 - Meppers (H) 3 3 - 7


Auteur Jasper van der AA
Meer tafeltennis nieuws >>>>


08-04-2017
 
 
Taverbo/Sabo – Taverzo
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)