Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Taverbo Sabo H1 - Megacles
 

 

Taverbo/SABO blijft in 3e divisie

In de laatste wedstrijd van het seizoen heeft het vaandelteam van Taverbo/SABO zich weten te handhaven in de landelijke derde divisie. In eigen huis werd in een rechtstreeks degradatieduel concurrent Megacles uit Weert met 6-4 opzij gezet. In de hoofdklasse kwam Taverbo/SABO 2 slechts een puntje tekort voor handhaving. Taverbo/SABO 6 zorgde voor succes door het kampioenschap in de vijfde klasse voor zich op te eisen.
Vooraf was bekend dat de verliezer van het treffen in Boxtel tussen Taverbo/SABO en Megacles hoogstwaarschijnlijk zou degraderen naar de afdelingscompetitie. Beide teams zouden bij een nederlaag afhankelijk zijn van de uitslag van de wedstrijd tussen Hilversum en ODT. Maar omdat dat duel, hoe verrassend, in een gelijkspel eindigde, waren die twee ploegen al zeker van lijfsbehoud.
Taverbo/SABO had wel het geluk dat de Limburgers niet op volle oorlogssterkte naar Boxtel waren afgereisd. Het vijftienjarige talent Sharon Janssen, die vorige week nog drie partijen won tegen kampioen Avanti, had verplichtingen in de damescompetitie. Derhalve moest Megacles noodgedwongen een beroep doen op een invaller uit de 1e klasse. Deze bleek geen partij voor de ervaren Boxtelse ploeg, met vandaag Teun Vlaminckx, Marlotte Staps en Michel Sperling in de basisopstelling. Zo waren er al snel drie belangrijke punten binnen. Omdat Staps en Sperling beide nog een partij wisten te winnen en samen ook het dubbelspel binnensloegen werd de handhaving in de derde divisie toch nog redelijk eenvoudig bewerkstelligd.

Ook het volgend seizoen zal Taverbo/SABO dus op landelijk niveau te bewonderen zijn. Een hele knappe prestatie, want het is in de tafeltenniscompetitie absoluut niet eenvoudig om je als promovendus te handhaven in die hogere klasse. Taverbo/SABO flikte het en is nu alweer bezig met de voorbereiding op het volgende seizoen. Achter de schermen wordt hard gewerkt om de selectie te versterken om zodoende in de najaarscompetitie wederom een serieuze rol van betekenis te spelen.

Taverbo/SABO 2 degradeert na thriller
Eén treetje lager redde Taverbo/SABO 2 het net niet om zich te handhaven in de hoofdklasse, het hoogste regionale niveau. In een thriller van jewelste tegen directe concurrent Middelburg kwam alles aan op de allerlaatste partij van de dag tussen de kopmannen van beide ploegen. Gijs Klop nam namens Taverbo/SABO een 1-0 voorsprong maar zag zijn opponent Thomas Groenewoud terugkomen tot 1-1. Toen vervolgens de derde game met minimaal verschil verloren ging was Groenewoud ontketend en sloeg hij de Boxtelse reserves uiteindelijk terug naar de eerste klasse. Op dat niveau had Taverbo/SABO 3 zich enkele weken geleden al verzekerd van de titel. Zij bewandelen derhalve de omgekeerde weg en zullen in de hoofdklasse het stokje van het tweede overnemen.

Taverbo/SABO 6 kampioen
In de vijfde klasse was er succes voor Taverbo/SABO 6. In een rechtstreeks duel om het kampioenschap moesten zij winnen van koploper ASIO. Taverbo/SABO stond al snel op een comfortabele 5-1 voorsprong, maar het beslissende punt liet vervolgens lang op zich wachten. Net toen de kampioensstress echt vat leek te gaan krijgen op de Boxtelse formatie maakte Walter Peltenburg in een spannende vijfsetter aan alle onzekerheid een einde. Samen met zijn teamgenoten Cees Hems, Hans Stoker en Hans van Haaren promoveert hij dankzij dit resultaat naar de vierde klasse.

Auteur Jasper van der AA
Meer tafeltennis nieuws >>>>


22-04-2017
 
 
Taverbo Sabo H1 - Megacles
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)