Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Taverbo/SABO op drempel van historie
 

 

Taverbo/SABO ondanks nederlaag op drempel van historie

In de voorlaatste speelronde van de NTTB-competitie ging het eerste team van tafeltennisvereniging Taverbo/SABO hard onderuit tegen middenmoter The Back Hands. In Sint Willebrord werd het 7-3 voor de thuisploeg. Omdat Middelburg, de enige overgebleven titelconcurrent, er tegen hekkensluiter Never Despair 4 met de pet naar gooide blijven de Boxtelaren aan kop in de hoofdklasse.

De ploeg van Taverbo/SABO was vrijdagavond vol goede moed naar Sint Willebrord afgereisd maar worstelde de hele avond met zichzelf. In de beginfase van het duel wist alleen Marlotte Staps een partij te winnen. Hoewel vele partijen bijzonder spannend waren trokken The Back Hands steeds aan het langste eind en namen een 6-1 voorsprong. Een monsternederlaag tekende zich af, maar omdat Stefan Bernhardt zijn laatste partij diep in de vijfde game, na verscheidene matchpoints te hebben weggewerkt, alsnog uit het vuur wist te slepen en Staps haar tweede winstpartij van de avond liet noteren bleef de schade beperkt tot 7-3. Michel Sperling had in het recente verleden al zijn tegenstanders al eens geklopt maar bleef vandaag verrassend genoeg met lege handen staan.

De nederlaag van de Boxtelaren zette de deur wagenwijd open voor Middelburg om te koppositie over te nemen. Er hoefde daarvoor slechts gewonnen te worden van hekkensluiter Never Despair 4. De Zeeuwen lijken de competitie echter niet zo serieus te nemen. Met een unieke kans op het kampioenschap in de hoofdklasse lieten zij doodleuk hun twee beste spelers buiten de basisopstelling. Met maar liefst twee invallers trokken de Middelburgers naar Den Bosch en kregen daarvoor de rekening gepresenteerd. Het duel eindigde in 5-5, waardoor Taverbo/SABO op basis van het onderlinge resultaat nog altijd aan kop gaat.

In de laatste speelronde reist Middelburg opnieuw af naar Den Bosch, ditmaal voor een treffen met Never Despair 2. Taverbo/SABO treft in eigen huis Never Despair 4. De ploeg die de meeste punten weet te behalen is kampioen en dwingt promotie af naar de landelijke derde divisie. Het zou voor de Boxtelse vereniging een primeur zijn. Nog nooit was een Boxtels seniorenteam actief op landelijk niveau. De kampioenswedstrijd wordt komende zaterdag gespeeld in de zaal van Taverbo/SABO aan de Voetboog op Munsel. Om 15.00u zal daar de eerste bal geslagen worden.

Auteur Jasper van der AA
Meer tafeltennis nieuws >>>>


25-11-2016
 
 
Taverbo/SABO
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)