Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

RBW Competitie Voorjaar 2018
 

 

Laatste speeldag RBW Competitie Voorjaar 2018

In Veghel werd zondag 15 april in de speelzaal van TTCV de vierde en laatste speeldag afgewerkt in de voorjaar-competitie van de RBW.

Aan de RBW doen 11 teams van de verenigingen NTTV uit Nuland, OTTC uit Oss, Taverbo-Sabo uit Boxtel, TTCV uit Veghel, TTV De Kruiskamp 81 uit Den Bosch mee en die spelen op vier zondagen in een vijfkamp bij de junioren en een zeskamp bij de aspiranten/welpen pelen om het kampioenschap van de regio voor die junioren en aspirant/welpen die niet deelnemen aan de competitie van de NTTB maar wel wedstrijden willen spelen. Er zijn aparte prijzen te winnen voor Junioren en Aspirant/Welpen.
Er wordt gespeeld in wedstrijden met het ‘best of five-systeem waarbij alle games die gespeeld worden een punt opleveren voor de winnaar van die game. In verband met de tijd die beschikbaar kan dit worden gewijzigd.

Bij de junioren was de wedstrijd tussen de teams van OTTC 1 en De Kruiskamp 81-1 bepalend voor het behalen van het kampioenschap. OTTC 1 had bij aanvang van de wedstrijd 7 punten voorsprong op De Kruiskamp en er warren nog maar twee wedstrijden te spelen. Het werd een gelijk opgaande strijd waarin De Kruiskamp eerst een 2-0 voorsprong nam maar OTTC nam snel revanche door de drie opvolgende partijen te winnen en een 6-3 voorsprong op het scorebord zette. De Kruiskamp won de laatste partij met 2-0 en daardoor kwam er een 6-5 overwinning voor OTTC 1 op het wedstrijd-
formulier te staan en was daarmee bijna zeker van de eerste plaats. OTTC 2 maakte door deze uitslag nog kans op de tweede plaats en greep deze aan door met 10-1 van TTCV 2 te winnen en zodoende 5 punten inliep op De Kruiskamp 81-1. De Kruiskamp liet tegen TTCV 1 er echter geen gras over groeien en won met 10-1. OTTC 2 was in deze laatste ronde speel vrij en moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats. Voor de teams TTCV 1 en 2 was niet meer eer te behalen dan de vierde en vijfde plaats maar voor het team TTCV 2 was dit wel geflatteerd omdat dit team beter bij de competitie van de aspirant/welpen had gepast. 

In de zeskamp van de aspirant/welpen moest op deze laatste speeldag het op de eerste plaats staande team van Taverbo-Sabo een kleine voorsprong van drie punten verdedigen op het team NTTV 1. Het toeval was dat deze twee teams in de eerste partij van deze dag al tegen elkaar moesten spelen. Het werd een gelijk opgaande strijd met een tussenstand van 5-5- die pas in de laatste partij werd beslist in het voordeel van NTTV do0r deze partij met 2-0 te winnen en een eindstand van 7-5 op het formulier te laten zetten en hiermee de achterstand terugbracht tot één punt. NTTV 1 won de tweede partij ruim met 10-1 van TTCV 4 terwijl Taverbo-Sabo maar net met 8-7 van TTCV 3 won. Daarmee nam NTTV 1 een voorsprong van één punt op Taverbo-Sabo. TTCV 3 stelde door die uitslag in de wedstrijd tegen Taverbo-Sabo wel de derde plaats veilig. De achterstand van NTTV 2 en De Kruiskamp 81-2 was na de derde speeldag al bijna onoverbrugbaar geworden. Het team TTCV 4 deed de uiterste best maar er zat voor deze spelers die pas begonnen zijn met tafeltennissen niet meer in maar lieten wel zien in deze drie maanden toch al vorderingen te hebben gemaakt.

Voor Taverbo-Sabo speelden Sawan Mooren en Niels Geerts mee en zij vormen sinds de najaar competitie van het vorig jaar een sterk team waarvan de vooruitgang in hun spel en de samenwerking in het dubbelspel steeds beter was te merken. Op de laatste speeldag konden zij hun voorsprong echter niet vasthouden en eindigden met slechts twee punten verschil achter NTTV 1 op een verdiende tweede plaats


Eindstand Junioren                                                  Eindstand Aspiranten/Welpen
1 OTTC 1                84 Punten                                       1 NTTV 1                          100 Punten                           
2 Kruiskamp 81-1 78 Punten                                      2 Taverbo-Sabo               98 Punten
3 OTTC 2                 69 Punten                                      3 TTCV 3                           82 Punten
4 TTCV 1                 49 Punten                                      4 NTTV 2                           62 Punten
5 TTCV 2                 12 Punten                                       5 Kruiskamp 81-2          57 Punten
6 TTCV 4                 13 Punten

Auteur Ad Brekelmans
Website : www.taverbo.nl
Meer tafeltennis nieuws >>>>


15-04-2018
 
 
Laatste speeldag RBW Competitie Voorjaar 2018
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)