Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

BRTC tafeltennis
 

 

Herstart competitie met verrassingen in de BRTC.

Taverbo-Sabo 4 bevestigt  sterk seizoen met ruime zege op Grand Café Rembrandt en behoud van tweede plaats. Taverbo-Sabo 3 lijdt onverwacht grote nederlaag tegen sterk Rotsvast. Taverbo-Sabo 2 is weer te sterk voor Taverbo-Sabo 1.

In de BRTC (Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie) werd na het uitspelen van het Dubbeltoernooi en de Individuele Meerkampen de competitie weer opgepakt. Er zijn nog vier speelronden te spelen waarvan De Horntreffers twee weken geleden al hun eerste wedstrijd daarin van De Dommel had gewonnen. Voor de achtervolgers de bijna onmogelijke taak om dat team nog van het kampioenschap af te houden.

Taverbo-Sabo 4 speelt het hele seizoen al zeer sterk en bevestigde dat gisteren met een ruime zege op Grand Café Rembrandt. In het begin van de wedstrijd ging het nog gelijk op want na zes partijen stond er een tussenstand van 3-3 op het scorebord. Toon van Geel van Taverbo-Sabo 4 verloor nipt in de vijfde beslissende game van Ad Brekelmans maar Peter de Rooij maakte gelijk door van Arnold van der Heijde te winnen. Mari Smits zette Taverbo-Sabo 4 weer op voorsprong door winst op Hans Stoker maar Hans won samen met Ad Brekelmans het dubbelspel en trok daarmee de satnd weer gelijk. Peter de Rooij won vervolgens van Ad Brekelmans na een zeer lange en spannende vierde game waarin het tot 17-19 kwam in het voordeel van Ad. Maar in de vijfde game sloeg Peter terug en won. Hans Stoker won daarna van Toon van Geel en was de stand weer in evenwicht. De volgende vier punten waren echter voor Taverbo-Sabo 4 door tweemaal winst van Mari Smits en eenmaal voor Peter de Rooij en Toon van Geel. Eindstand 7-3 in het voordeel van Taverbo-Sabo 4.

In de strijd om het kampioenschap was het zaak voor Taverbo-Sabo 3 en Taverbo-Sabo 1 die respectievelijk op de tweede en vierde plaats stonden om bij te blijven op de nummers een en twee maar dat pakt heel anders uit. Taverbo-Sabo 3 speelde een van hun minste wedstrijden van dit seizoen en dat was voor Rotsvast het sein om vol gas hiervan te profiteren. In de drie partijen die tot aan de vijfde game gingen was het punt telkens voor Rotsvast en dat tekende de wil om te winnen het best. Erik van der Schoot bevestigde maar weer eens zijn kwaliteit door driemaal winst in het enkelspel en samen met Bart Theeuwes ook voor de winst in het dubbelspel voor Rotsvast te zorgen. Bart Theeuwes speelde ook een goede wedstrijd door tweemaal in het enkelspel te scoren door winst op Uschi Meeuwis en Luke van der Schans. Tegen Henk IJsseldijk moest hij het echter afgeven en Henk zorgde ook voor een tweede punt voor zijn team Taverbo-Sabo 3 door winst op Dinie van den Nieuwenhuizen. Luke van der Schans kon in deze invalbeurt niet tot scoren komen maar Uschi Meeuwis zorgde dat de schade beperkt bleef door ook van Dinie te winnen. Eindstand 7-3 in het voordeel van Taverbo-Sabo 3 dat daarmee prolongatie van het kampioenschap bijna kan vergeten.

Ook voor Taverbo-Sabo 1 zal het nog een hele toer worden om het kampioenschap nog binnen te halen want door de langdurige blessure van Ronald van Dael worden er te weinig punten behaald om hier nog aanspraak op te maken. Taverbo-Sabo 2 bleek ook gisteren voor de tweede keer dit seizoen een maatje te groot en won voor de tweede keer met 6-4. Lothar Groh, Joop van Eijk en Stephan Pennings wonnen ieder twee enkelspelen terwijl Cees Hems, Hans van Haaren en Frans van Dun hier slechts ieder één enkelspel in hun voordeel wisten te beslissen. Het vierde punt voor Taverbo-Sabo 1 kwam uit het dubbelspel dat Hans van Haaren en Frans van Dun ternauwernood in de laatste vijfde game met 11-7 in hun voordeel wisten te beslissen. Eindstand 6-4 in het voordeel van
Taverbo-Sabo 2.

Hiermee zagen De Horntreffers het kampioenschap weer een stap dichterbij komen want in hun vooruit gespeelde wedstrijd tegen De Dommel kwamen zij tot negen punten en liepen daardoor tenminste twee punten uit op de achtervolgers. Volgende week kan het kampioenschap in een beslissende plooi vallen als De Horntreffers tegen Taverbo-Sabo 3 de wedstrijd in hun voordeel weten te beslissen en Taverbo-Sabo 4 punten verliest in de wedstrijd tegen de grote concurrent Taverbo-Sabo 1.
Standenlijst per 26 maart 2018

1 De Horntreffers                          130 - 87
2 Taverbo-Sabo 4                        130 - 74
3 Taverbo-Sabo 3                        140 - 73
4 Taverbo Sabo 1                         140 - 71               
5 Grand Café Rembrandt           130 - 66
6 Rotsvast                                      130 - 66
7 Taverbo-Sabo 2                        140 - 61 
8 De Firma Fotografie                  130 - 59
9 De Dommel                                130 – 43


Auteur Ad Brekelmans
Website : www.taverbo.nl
Meer tafeltennis nieuws >>>>


26-03-2018
 
 
Herstart competitie met verrassingen in de BRTC.
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)