Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Taverbo-Sabo 1 kampioen
 

 

Taverbo-Sabo 1 kampioen in de landelijke derde divisie!

Het eerste seniorenteam van tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo uit Boxtel heeft dit seizoen een unieke prestatie neergezet. Het team wistzaterdag 2 december het kampioenschap binnen te halen in de derde divisie en te promoveren naar de landelijke tweede divisie. Voor het eerst in de historie van de club heeft een team dit niveau weten te bereiken.

De basis voor het kampioenschap werd vorige week reeds gelegd door directe concurrent Nijmegen te verslaan. Dit weekend waren er daardoor nog slechts vijf punten nodig tegen het Limburgse Westa om het kampioenschap te kunnen gaan vieren. Deze punten werden vlot behaald. Het niveauverschil was groot en in de zesde wedstrijd wist Stefan Bernhardt het kampioenspunt binnen te halen (stand 5-1 op dat moment). Uiteindelijk werd de wedstrijd met 9-1 gewonnen, wat slechts interessant is voor de statistieken.

Een zeer sterke teamprestatie, waarbij opvallend is dat het Boxtelse team met twee vrouwelijke speelsters uitkomt in de mannencompetitie (Amber van de Velde en Marlotte Staps). Beide speelsters hebben veel ervaring opgedaan in de dames eredivisie en kiezen er nu voor om op landelijk herenniveau uit te komen. Beide dames laten zien het landelijke herenniveau eenvoudig aan te kunnen. Staps verloor afgelopen seizoen slechts één enkelwedstrijd (van de 21) en ook Van de Velde heeft van zich laten spreken met een winstpercentage van tachtig procent. Mooie bijkomstigheid is dat Staps afkomstig is uit de jeugd van Taverbo-Sabo en nu zelf weer ondersteunt bij de trainingen van de jeugd.
Ook de mannen uit het team hebben dit seizoen van zich laten spreken. Michel Sperling, clubman en hoofdtrainer binnen de club, heeft een zeer solide seizoen gedraaid. Met nauwelijks verliespartijen is hij een zeer belangrijke, stabiele factor in het team met ook belangrijke bijdragen in de dubbelwedstrijden. Tenslotte de ervaren Stefan Bernhardt die een zeer sterk seizoen wist te bekronen met het binnenhalen van het kampioenspunt. Helaas zal Bernhardt komend seizoen afwezig zijn, aangezien hij in het buitenland zal verblijven. Dit betekent dat Van de Velde, Staps en Sperling aan zullen gaan treden in de tweede divisie.

Gevraagd naar de doelstelling voor de tweede divisie is Staps duidelijk: “We gaan voor handhaving. Ons team is in de breedte erg sterk. Ik heb er daarom alle vertrouwen in dat het ons gaat lukken om ons te handhaven. Ik verwacht in ieder geval dat er aankomend seizoen zeer aantrekkelijke wedstrijden te zien zullen zijn aan De Voetboog in Boxtel, dus kom allemaal vooral kijken in het voorjaar!”.
De overige seniorenteams van Taverbo-Sabo hebben eveneens een zeer sterk seizoen gedraaid. Team 3 (Willem de Koning, Bart van Hedel, Gijs Klop, Danny Smits en Henk Mangnus) en team 5 (Thomas Schets, Arjan Versteeden, Wilbert van Ruremonde en Daan de Koning) wisten dit te bekronen met een kampioenschap. Voor team 3 betekent dit dat ze zelfs promoveren naar de hoogste afdelingsklasse (hoofdklasse), wat laat zien hoe sterk het niveau binnen de club in de breedte is toegenomen.

Ook voor de jeugd was het afgelopen weekend zeer succesvol. Op zondag kwamen Sanne van der Schoot, Merlina Singh, Rick van der Schoot en Sjoerd van Heerebeek uit bij de kwartfinale van de jeugdmeerkampen. Voor Sjoerd van Heerebeek (1 winstpartij jongens junioren) en Rick van der Schoot (jongens kadetten) was deze ronde helaas het eindstation.

Dit gold echter niet voor de meiden. Merlina Singh wist zich zeer overtuigend te plaatsen voor de halve finale bij de meisjes pupillen. Alleen poulewinnaar Marijn Schipper was in vijf games te sterk. De overige wedstrijden werden allen overtuigend in drie games binnengehaald. Bij de meisjes welpen wist Sanne van der Schoot zich middels een tweede plaats in haar poule zelfs rechtstreeks te plaatsen voor het finaleweekend in Panningen in juni. Ze wist het de nummer 1 geplaatst van haar poule Tess Stroeve zeer lastig te maken. Alle vier de games eindigden met twee punten verschil, waarbij zeer mooie rally’s gespeeld werden. Sanne moest echter nipt haar meerdere erkennen in Tess.
Al met al zeer mooie resultaten voor het Boxtelse Taverbo-Sabo dit weekend.

 

Auteur: Marlotte Staps
Meer tafeltennis nieuws >>>>


02-12-2017
 
 
Taverbo-Sabo 1 kampioen in de landelijke derde divisie!
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)