Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Amstelveen - Taverbo
 

 

Taverbo eindigt tweede plaats na een wat moeizaam seizoen

In de laatste competitieronde moest Taverbo-Sabo zaterdag 1 december lijfsbehoud veilig stellen. De uitgangspositie was weliswaar plek twee op de ranglijst, maar alle ploegen stonden zo dicht bij elkaar dat in theorie degradatie nog tot de mogelijkheden behoorde. Vier punten tegen Amstelveen was echter voldoende om absoluut zeker te zijn, zonder naar de uitslagen van de andere wedstrijden te hoeven kijken. Voor Amstelveen was de situatie iets angstiger. Na bijna het hele seizoen op plaats twee te hebben gestaan, kwam degradatie nu heel dichtbij. Een goede uitslag tegen Taverbo en een gunstige uitkomst uit de andere wedstrijden was nodig voor Amstelveen om degradatie te ontlopen.
Taverbo, met Amber van de Velde, Marlotte Staps en Bram Bakker nam gelijk de voorsprong tegen Amstelveen, bestaande uit Brian van den Heuvel, Alex Brandt en Arjan Verburg. Zowel Van de Velde als Staps wonnen in vier games van respectievelijk Van den Heuvel en Brandt. Verburg deed namens Amstelveen iets terug tegen Bakker, maar de dubbel was weer voor Taverbo. Een mooie 1-3 voorsprong, met nog maar een puntje verwijderd van behoud.

Dat puntje kwam snel, want het was Van de Velde die gelijk de 1-4 scoorde tegen Brandt. Daarna wist Van den Heuvel wel te winnen van Bakker. En ook Verburg kon scoren tegen Staps. Zo kon Amstelveen toch nog een paar broodnodige punten bij elkaar schrapen, want alle volgende partijen waren voor Taverbo. In een spannende vijfsetter sleepte Bakker de zege binnen tegen Brandt. Van de Velde boekte haar derde overwinning van de dag tegen Verburg. Staps maakte de 3-7 tegen Van den Heuvel.
Ondertussen had ook JCV zich veilig gespeeld, door 4 punten te pakken tegen kampioen Kluis. Renata en ONI moesten onderling uit gaan maken wie er naast Amstelveen zou gaan degraderen. Alleen een 6-4 overwinning voor Renata zou betekenen dat zowel Renata als ONI zouden degraderen, waarbij Amstelveen gered zou worden. Amstelveen is het hele seizoen al wat gelukkig geweest met opstellingen van tegenstanders en ook nu kwam de redding weer uit onverwachte hoek. De 6-4 overwinning voor Renata op ONI bleek een feit, waardoor deze beide ploegen degraderen. Taverbo eindigt toch wel verdiend op een mooie tweede plaats na een wat moeizaam seizoen.

Uitslagen week 48:
Senioren
Amstelveen 1 - Taverbo-Sabo 1                                3-7
Megacles 1 - Taverbo-Sabo 2                                     2-8
TIOS '51 1 - Taverbo-Sabo 3                                      3-7
Taverbo-Sabo 4 - Die Meede 8                                  7-3
Taverbo-Sabo 5 - Kruiskamp 81 3                           7-3
Taverbo-Sabo 6 - ROTAC '82 3                               10-0
Taverbo-Sabo 7 - JCV 9                                                4-6
Taverbo-Sabo 8 - Taveres 3                                       1-9

Jeugd
Flash 1 - Taverbo-Sabo 1                                              4-6
Hooghei 1 - Taverbo-Sabo 2                                        7-3
Meppers (H) 1 - Taverbo-Sabo 3                                4-6


Auteur: Michel Sperling
Website : www.taverbo.nl
Meer tafeltennis nieuws >>>>


02-12-2018
 
 
Amstelveen - Taverbo
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)