&

Tabitta Prijzenkast ontploft

Het weekend van 2 en 3 maart hebben de wedstrijdturnsters van Tabitta laten zien dat ze groeien in dit seizoen. In Oss werden twee kampioenschappen geturnd. De Brabantse Kampioenschappen in de meerkamp waarin de regio's Brabant-West en -Oost tegen elkaar streden en passant werd er door Brabant-Oost ook gestreden om de individuele toestelkampioenschappen.
Brabants kampioen werd Puck van Weert, zilver was er voor Lieke van Hal, Nienke Langenhuizen, Floor van Ingen en Madelief Hobbelen en brons voor Luna van den Heuvel en Tess Voets.
Bij de toestelfinales werd 9 keer goud, 7 keer zilver en 7 keer brons gehaald

Op het hoogste niveau van Nederland streden Puck van Weert en Nienke Langenhuizen. Voor Puck van Weert, pupil 2, lag de focus niet zozeer op de wedstrijd in zijn geheel, ze streed zonder tegenstanders. De laatste weken had ze extra hard getraind om de zogenaamde losom voor elkaar te krijgen en met succes. Met ruim 43 punten werd ze Brabants kampioen. Nienke Langenhuizen, pupil 1, turnde ook een prima wedstrijd. Hoewel de brugoefening nog niet helemaal liep wist ze toch beslag te leggen op de tweede plaats.

Lieke van Hal en Tess Verberk streden bij de instappers om een plaats op het podium. Lieke van Hal deed het met succes, ze miste op 0,2 punten het goud bij de instappers. Tess Verberk legde met een voor de eerste keer gelukte reuzenzwaai beslag op de 7e plaats. In het deelnemersveld van 12 turnsters een prima prestatie. Lieke van Hal haalde bij de toestelfinales 2 keer goud.

In de eerste divisie liet Madelief Hobbelen weer zien dat ze goed in vorm is. Door prima oefeningen op balk, vloer en sprong legde Madelief beslag op de tweede plaats. Bij de toestelfinales wist ze zelfs 4x goud te halen.
Ook Floor van Ingen deed van zich spreken in Oss. Floor liet zien dat er progressie in haar oefeningen zit en wist daardoor een twee plaats te behalen. Bij de toestelfinales won Floor 2 keer goud.

Tess Voets en Luna van den Heuvel haalden beiden een derde plaats. Luna bij de pupillen 1 en Tess bij de Pupillen 2. Luna van den Heuvel scoorde op balk het hooste punt dat er mede voor zorgde dat ze brons haalde. Sarie Bleumink en Tess Voets streden samen bij de pupillen 2 en ontliepen elkaar niet heel veel. Zowel op de toestelkampioenschappen als op de Brabantse kampioenschappen turnde Sarie een reuzenzwaai. Bij de toestelkampioenschappen leverde dat een bronzen medaille op. Voor de Brabantse was het net niet genoeg. Tess Voets eindigde net voor Sarie op een 3e plaats.

Bij de senioren turnde Pien Vorstenbosch een prima vloeroefening, de 2e score. Toch lukte het niet om hoog te eindigen. Pien werd 9e.