Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Tabitta turnsters turnen prima halve finale in Reusel
 

 

Tabitta turnsters prima halve finale in Reusel

In drie opeenvolgende weekenden strijden de Tabitta turnsters voor een plaats in de finale. Het eerste weekend was in Waddinxveen, nu was het podium Reusel. Deze keer was het de beurt aan de 2e divisie turnsters: Tess Voets, Jade Roovers, Zoë Timmermans, Yenthe Ketelaars, Maite Ahsmann en Sarie Bleumink. Voor Sarie Bleumink werd het een topdag. Met een 7e plaats verdiende ze een ticket voor de finale.

Voor alle deelneemsters zou het vandaag erop of eronder worden. Zo ook voor de pupillen 2 Tess Voets en Sarie Bleumink. De twee meiden verkeren in een uitstekende vorm en dat was ook te zien bij de uitvoeringen.  Als één van de weinigen in haar divisie kan Sarie de reuzenzwaai op brug turnen. Maar deze keer maakte ze het wel heel spannend. De voorbereiding op de reuzenzwaai, de kip, ging niet zoals die moest zijn. Met als gevolg dat ze een eeuwigheid (zo leek het) in handstand op de brug stond. Gelukkig trok ze op het allerlaatste moment door, waardoor ze een goede oefening turnde. Op balk liet Sarie een hele goede oefening zien. 2e plaats en daarmee ook nog een toestelfinale. Tess Voets liet ook een foutloze balkoefening zien en scoorde het 5e punt op dat toestel. Verder turnde Tess een bijna foutloze meerkamp.

In de categorie jeugd streden Maite Ahsmann, Yenthe Ketelaars, Jade Roovers en Zoë Timmermans. Met de hoogste uitgangswaarde op vloer en een foutloze wedstrijd lukt het de Gemondse Maite Ahsmann net niet om de finale te halen. Met een half puntje meer was het wel gelukt. Als 2e reserve is de kans heel klein dat ze de finale mag turnen. Jade Roovers lukte het voor het eerst om op sprong een gelukte overslag met hele draai te maken. Op vloer scoorde ze het 6e punt, een prima prestatie. Zoë Timmermans turnde ook een foutloze wedstrijd en liet op balk een grote verbetering zien. Yenthe Ketelaars turnde ook een prima wedstrijd. Op één schoonheidsfoutje op de brug na was verder alles gelukt.

Bron Tabita turnen
Auteur: J van Weert
Meer Tabitta turn nieuws >>>>


14-04-2013
 
 
Tabitta turnen
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)