Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Tabitta zes regiokampioenen in Tilburg
 

 

Tabitta zes regiokampioenen in Tilburg

Het weekend van zaterdag 30 en zondag 31 januari was een druk turnweekend. In Tilburg vonden allround voorwedstrijden en toestelfinales plaats. De Boxtelse turnvereniging Tabitta veroverde 25 toestelmedailles , waaronder 6 gouden.

Toestelfinales
Vanuit Tabitta waren er 6 regiokampioenen!
Er werden maarliefst 4 turnsters uit de A-selectie regiokampioen op het onderdeel brug. Bij de jongste (8-9 jaar) categorie instap N1 won Mara van der Heijden. Floor de Wolf mocht bij de pupillen 2 N1 het hoogste podium betreden.
Bij jeugd N2 liet Wendy Li haar concurrenten met meer dan een half punt achter zich, een overtuigende regiokampioen dus.
Senior Eva Roos turnde voor het eerst een "vliegertje". Door haar spannende ¬†vliegkunsten van de hoge naar lage ligger won ze het goud.

Maril√®ne Liem liet op sprong zien heel veel power te hebben en werd daar de regiokampioen pupil 1 N1.
Voor medailles moest men naast concurrenten uitschakelen ook een minimale score turnen. Mijke Jansen was de enige pupil 2 N1 die het lukte voldoende punten te scoren op het onderdeel balk en won hier terecht het goud

Door de A en B selectie samen werden er nog meer medailles in de spannende finales gewonnen. Hieronder een overzicht van overige podiumplaatsen:
Instap N1: Liz van Eijndhoven sprong 2e, brug 3e, vloer 3e en Mara van der Heijden sprong 3e, balk 3e, vloer 2e.
Pupil 1 N1: Marilene Liem brug 3e.
Pupil 2 N1: Floor de Wolf vloer 2e, Sam Sieben sprong 2e,  Mijke Jansen sprong 3e, Fenne van Haaren brug 3e, Lotte Langerwerf vloer 3e
Jeugd N2: Celeste Canaan balk 3e
Jeugd N3: Mees van Abeelen vloer 3e en brug 2e, Luna Ketelaars balk 2e, Romy Schepens vloer 2e.
Senior Divisie 1: Madelief Hobbelen vloer 2e, Eva Roos sprong 3e.
Floor Melssen, Roelie de Bie, Guylene Brunneman en Esmee Komen turnden ook finales, maar gingen ditmaal zonder eremetaal huiswaarts.
Regionale voorwedstrijd
Voor deels de B-selectie waren er belangrijke voorwedstrijden. Hier konden turnsters een ticket naar de regiofinales en toestelfinales verdienen.
Bij de pupillen 2 N3 haalde Lisa een hoog punt op sprong. Allround eindigde ze op een 22e plaats.
De junioren Divisie 3 waren er 25 deelneemsters, 3 vanuit Boxtel.
Ze lieten alle 3 hun beste kant zien, ze turnden een opvallend stabiele wedstrijd.
Op vloer liet Sylvana Obispo de hoogste moeilijkheid zien van alle junioren, 2e punt. Ze steeg boven verwachting naar de 7e plaats en een ticket naar de regiofinale allround en toestelfinale brug en vloer op zak.

Jade Roovers liet wederom zien sterk te zijn op brug (5e). Allround wist ze hiermee nog precies in de top 10 te eindigen. Yenthe Ketelaars volgde Jade op de voet, met mooie balk en vloerscores eindigde ze ook ruim bij de beste helft als 11e.
Jade en Yenthe zitten dicht bij tickets naar de finales, maar wachten nog op definitieve uitslagen. Dat ligt aan de uitslagen van de andere voorwedstrijden.

Auteur Ingrid de Cort
Meer tabitta turn nieuws >>>>


31-01-2016
 
 
Op de foto Esmee Komen
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)