&

GVTabitta

Drukke wedstrijdmaand voor Tabitta!

In januari heeft Tabitta het altijd druk met wedstrijden, ook dit jaar weer twee weekenden waarbij de turnsters van Tabitta mochten aantreden.

Op zaterdag 20 februari begon ’s ochtends vroeg de eerste wedstrijd in Reusel. Je merkte dat de turnsters gelijk scherp waren voor deze wedstrijd en dat werd ook beloond met mooie oefeningen. Met een mooie 6de plaats voor Isa, een 8ste plaats voor Manon en een 15de plaats voor Ziva konden ze zeer tevreden mee zijn. Ook de andere instappers in de tweede wedstrijdronde lieten mooie oefeningen zien. Dit leidde tot een 14de plaats voor Dana en een 16de plaats voor Fleur. Met deze wedstrijd en de vorige wedstrijd hebben uiteindelijk Isa, Manon en Dana een plek weten te bemachtigen voor de landelijke wedstrijden.
Tijdens de tweede wedstrijd kwamen ook de junioren in actie, zij konden zich ook plaatsen voor de landelijke wedstrijden en moesten dus het uiterste uit zichzelf halen. Uiteindelijk hebben Guylene (13de), Romy Schepens (10de) en Romy Poirters (6de) zich kunnen kwalificeren voor de landelijke wedstrijd.

Na de eerste twee wedstrijdrondes mochten de pupillen 2 aan de slag, voor hun ook een belangrijke wedstrijd aangezien zij zich ook konden plaatsen voor de landelijke wedstrijden. Met mooie oefeningen hebben de turnsters hard hun best gedaan wat uiteindelijk leidde tot goede resultaten. Een 7de plek voor Fenna, een 13de plek voor Mollie, een 19de plek voor Myrthe en op de voet gevolgd een 20ste plek voor Roelie. Hiermee hebben Fenna en Mollie zich weten te plaatsen voor de landelijke wedstrijden.
In de laatste wedstrijd op zaterdag waren Sam en Eva aan de beurt. Voor hun waren het de regiokampioenschappen aangezien zij zich doormiddel van landelijke plaatsingswedstrijden kunnen plaatsen voor de halve finale. Sam heeft een 1e plek kunnen bemachtigen en mag zichzelf Regio-Kampioen Zuid noemen. Eva greep, met wel een hele mooie brugoefening, net mis van het podium en behaalde een 4de plaats.

Op zondag 21 januari begonnen de junioren 1e divisie als eerste, helaas was Yuna ziek en kon ze dus niet mee doen aan deze wedstrijd. Lieve en Donna lieten mooie oefeningen zien op de toestellen die ze turnde. Dit leidde tot een 1e plaats van Lieve, waardoor ook zij zich Regio-Kampioen Zuid mag noemen. Donna heeft met een mooie brug - en balkoefening twee toestelfinales  verdiend.

In de tweede ronde was het de beurt aan Lizzy en Maissam, zij konden zich via deze wedstrijd plaatsen voor de landelijke wedstrijden. Een mooie 8ste plek voor Lizzy en 15de plek voor Maissam was genoeg om geplaatst te worden voor de landelijke wedstrijden.

De laatste ronde was voor Esmee en ook zij kon zich plaatsen voor de landelijke wedstrijden. Esmee turnde de sterren van de hemel met hele mooie oefeningen en voor het eerst een losse radslag op de balk. Dit werd beloond met mooie punten waardoor Esmee  1e werd in deze wedstrijd!

Op zaterdag 27 januari kwamen ’s ochtends de pupillen 1 N3 en onze junior 3de divisie in actie. Dit was de eerste plaatsingswedstrijd voor hun om zich te kunnen kwalificeren voor landelijke wedstrijden. Er werden mooie oefeningen geturnd en de dames hebben erg hun best gedaan. Een 6de plaats voor Jenoah, 12de plaats voor Jayda en een 26ste plaats voor Nina. Het wordt afwachten wat er de volgende plaatsingswedstrijd geturnd wordt om uiteindelijk te kunnen bepalen of ze zich geplaatst hebben. Voor Lieke ging het heel goed, zij turnde erg sterk en behaalde de 2de plaats.

Zondag 28 januari stond in het teken van de Regiokampioenschappen en de 1e kwalificatie voor de senioren. In de eerste ronde kwamen de pupillen 1 en de junioren divisie 2 aan de beurt. Voor hun waren het de Regiokampioenschappen. Er werd goed geturnd wat leidde tot mooie oefeningen en mooie punten. Lizzy werd knap 4de, Maissam 6de en bij de junioren werd Romy Poirters 8ste, Guylene 9de, Romy Schepens werd 12de en Fleur, zonder het toestel sprong, 20ste.

In de tweede ronde waren de instappers aan de beurt. Fleur die door een blessure niet mee kon doen hielp wel mee met het omhoog houden van de nummers. Er werd mooi geturnd en dit leidde  bij Manon zelfs tot een podium plek. De 3de plaats was voor haar. Isa behaalde een 10de plaats gevolgd door Dana op een 11de plaats en Ziva behaalde de 21ste plaats.

In de laatste wedstrijdronde verschenen drie verschillende leeftijdscategorieën op de wedstrijdvloer. De pupillen 2 N2 en de jeugd 1 N3 hadden de Regiokampioenschappen en de senioren 3e divisie hadden de 1e kwalificatie wedstrijd. De pupillen 2 hebben een goede wedstrijd geturnd met mooie oefeningen. Op de 6de plaats Fenna, Mollie op de 9de plaats, Myrthe op de 10de plaats en Roelie op de 12de plaats. Voor Esmee was het een dubbele wedstrijd, ze begon op vloer en daar kreeg ze een lager punt dan verwacht. Ze heeft hierna zich goed kunnen herpakken op de andere toestellen.
De senioren waren met 2 turnsters, dit omdat Jade en Joti nog geblesseerd zijn. Ze begonnen op sprong en helaas raakte Jaimy geblesseerd tijdens de aanloop van haar tsuki. Deze turnde ze overigens wel tot stand! Daarna had ze nog brug knap geturnd maar toen zat voor haar de wedstrijd erop. Sylvana begon met een misser op sprong maar wist zich daarna goed te herpakken op balk waar ze ondanks 2 vallen nog steeds een hoog punt had neergezet. Uiteindelijk een 24ste plek voor Sylvana.