Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Tabitta ligt op koers!
 

 

Tabitta ligt op koers!

De afgelopen maanden is door de turnsters en trainers heel hard getraind op nieuwe oefeningen met nieuwe elementen voor het nieuwe seizoen.  In de kerstvakantie werd door de turnsters die niet op vakantie waren deelgenomen aan het kersttoernooi in Nijmegen. Het is altijd een spannend moment om alle nieuwe oefeningen aan de jury en het publiek te laten zien. De turnsters lieten zien dat ze samen met trainers en begeleiders heel hard gewerkt hebben. De onderbouw meiden turnden in deze mooie nieuwe zaal een teamwedstrijd. Deze kleinste meiden turnde mooie strakke oefeningen met hier en daar nog een puntje tot verbetering. Dit resulteerde in een dik verdiende 3de plaats voor Naita van der Velden, Saar van der Velden, Manon van Woesik en Fenne van de Laak, op de voet gevolgd door Kaatje van Zoggel, Ninthe Scheffer, Isa Komen, Fay Janssens en Dana van den Brandt met een mooie 4de plaats.

De bovenbouw meiden (vanaf de jeugd) turnden per toestel voor de medailles. Ook hier werden mooie en strakke oefeningen geturnd, met hier en daar nog wat puntjes tot verbetering. Uiteindelijk leverde dit 3 bronzen medailles (Jaimy de Wit op sprong, Lieke van Berkel op Brug, GuyleneBrunneman op vloer), 4 zilveren medailles (Fenna Bergman op vloer, Joti Timmer op sprong , Romy Poirters op balk en Nienke Langenhuizen op brug) en maar liefst  9 gouden medailles (Fenna Bergman op brug, Jaimy de Wit op balk, Lieke van Berkel op vloer Esmee Komen op sprong, brug, balk en vloer, Romy Scheepens op sprong en GuyleneBrunneman op balk). Super mooie prestaties en weer een bevestiging dat de turnsters goed bezig zijn.

In december en januari werden verschillende officiële kwalificatie wedstrijden geturnd en stonden voor verschillende turnsters de regiokampioenschappen op het programma.
De 3de divisie turnsters streden in 2 wedstrijden voor plaatsing voor de regiokampioenschappen. In beide wedstrijden turnde Lieke van Berkel zich heel knap naar het zilver. De andere turnsters lieten ook hele mooie oefeningen zien, waardoor 3 turnsters zich heel knap plaatsten voor de regiokampioenschappen en in totaal voor 5 regionale toestelfinales.

De 2de divisie turnsters turnden 2 kwalificatiewedstrijden om zich te plaatsen voor de landelijke wedstrijden. In de eerste wedstrijd stonden al verschillende turnsters op het podium. Mollie McCluney werd knap eerste, Esmee Komen werd heel mooi tweede en Naita van der Velden en Fenna Bergmanwerden allebei derde.  In de tweede wedstrijd werden er helaas geen podiumplaatsen behaald, maar met  19 turnsters door naar de landelijke wedstrijden is dit een hele mooie prestatie.

Bij de Regiokampioenschappen 2de divisie werd Fenna Bergman (jeugd 1) heel knap regiokampioen van Oost-Brabant, turnde Imke Schellekens (pupil 2) zich naar een hele mooie 2de plaats en werden Myrthe Widlak (Jeugd 1) en Kaatje van Zoggel (Instap) heel knap 3de. Daarbij plaatsten de turnsters zich voor in totaal 46 toestelfinales!

Ook bij de 1ste divisie regiokampioenschappen werden hele knappe prestaties neergezet, hier werd Nienke Langenhuizenheel knap regiokampioen van Oost-Brabant en eindigden Lieve van der Zijde en Eva Roos allebei op een hele mooie tweede plaats. De toestelkampioenschappen voor de 1ste divisie senioren leverden ook nog een paar mooie medailles op 2 keer goud voor Nienke Langenhuizen (Vloer en Brug) en 1 keer goud (sprong) en 1 keer zilver (brug) voor Eva Roos.

Deze hele mooie prestaties van turnsters, train(st)ers en begeleiding maakt dat iedereen erg uit kijkt naar de komende wedstrijden. In februari zijn dit regiokampioenschappen en regionale toestelkampioenschappen voor de 3de divisie , de regionale toestelkampioenschappen voor de 2de divisie en de 1stekwalificatiewedstrijd voor de landelijke wedstrijden voor de 1ste divisie

Meer Tabitta nieuws >>>>


03-02-2019
 
 
Tabitta ligt op koers!
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)