&

Tabitta op NK finale turnen, 2e divisie in Duiven

In het weekend van 25/26 mei kwamen maar liefst 5 turnsters van GV Tabitta in actie op het Nederlands Kampioenschap. Fenna Bergman en Mollie Mc Cluney, Jeugd N3, stonden zaterdag in de meerkamp finale. Mollie begon met een hele mooie, stabiele oefening op balk. Ze heeft zich goed staande weten te houden in het sterke deelnemers veld. Met wat kleine foutjes eindige de op een 14e plaats. Fenna turnde een hele knappe, foutloze wedstrijd wat resulteerde in een 4e plaats. Net naast het podium, maar hartstikke knap!

In de volgende wedstrijd turnden Guylene Brunneman en Romy Scheepens hun finale. Zij konden zich hier nog kwalificeren voor de Ahoy Cup, door bij de beste 8 te eindigen . Guylene turnde een hele nette wedstrijd, maar moest op sprong een fout incasseren en werd 13de. Romy had niet helemaal haar dag niet en eindigde op een 29 ste plaats. De turnsters horen sowieso al bij de beste 36 turnsters in hun niveau, wat al een hele prestatie op zich is!!

Op zondag stonden de toestelfinales op het programma. De beste 8 turnsters per toestel mochten hier strijden voor de titel Nederlands Kampioen per toestel.
Celeste Canaan had zich geplaatst voor de balk finale en Romy Scheepens voor de vloerfinale. Beide lieten met hele mooie oefeningen zien dat ze tot de beste van Nederland behoren in hun divisie. Ze eindigde allebei op een 5e plaats.

Op 15/16 juni zal er nog één NK finale plaats vinden met Tabitta turnsters.